In een gameruimte gebeuren soms grootse dingen. Zoals een gigantische draak die het moet afleggen tegen jouw zwaard. Of een legendarisch pocketmonster dat rust vindt in jouw pokébal. Dergelijke grootse dingen verdienen het om soms letterlijk in de schijnwerpers te staan, terwijl je op andere momenten net van gedimd licht wil genieten. Zo raak je niet afgeleid. De verlichtingseisen in een gameruimte kunnen soms sterk verschillen en dat betekent dat je ook wel wat flexibiliteit van je verlichting mag verwachten.

© Pexels.com

Stem de slimme verlichting af op wat op het scherm gebeurt

Gamers houden van kleurtjes. Dat bewijzen onder meer de oplichtende toetsenborden die zelfs helemaal aan te passen zijn aan de game in kwestie. Ook voor de andere verlichting in de gameruimte zijn er oplossingen die de game-ervaring nog beter maken en die de gameruimte wat hipper doen ogen. Een aanrader is bijvoorbeeld de slimme verlichting van Philips. Via Philips Hue Light Sync kan je je Hue-lampen namelijk helemaal afstemmen op wat er op je pc gebeurt. Hierdoor verandert de reactieve verlichting afhankelijk van de gebeurtenissen in je spel. Om hiervan gebruik te maken, download je de Philips Hue Sync-tool en verbind je dit met de Hue Bridge. Vervolgens kan je aan de slag met de configuratie van je Philips Hue-lampen in je gameruimte. Dat kunnen klassieke ledlampen zijn, maar bijvoorbeeld ook de Philips Hue LightStrip is een mogelijkheid.

Maak gebruik van dimbare ledverlichting

In een gameruimte gebeuren uiteenlopende dingen. In sommige gevallen wil je je hele setting even in de schijnwerpers zetten en in andere gevallen kan dergelijke verlichting net storen. De eenvoudigste oplossing is kiezen voor dimbare ledverlichting. Daarvoor kan je opnieuw een beroep doen op de Philips Hue-lampen, maar ook een andere dimbare ledlamp kan al volstaan. Dat moet je die lamp aansluiten op een leddimmer. Kies altijd voor een kwaliteitsdimmer, zodat de lampen niet defect raken, beginnen te zoemen of vervelend knipperen. Onder andere de leddimmers van topmerken als Noxion en Busch-Jaeger zijn aan te raden. Deze leddimmers zijn net als de dimbare ledlampen online te verkrijgen bij Lampdirect.

Met leuke lichtaccessoires de gameruimte opleuken

Verlichting hoeft niet altijd functioneel te zijn. Er zijn heel wat leuke lampen te verkrijgen die bijvoorbeeld in het teken staan van Mario of Pokémon. Het zijn kleine hebbedingetjes die de gameruimte helemaal compleet kunnen maken. Houd er wel rekening mee dat te veel accessoires een kleine of smalle kamer nog kleiner doet ogen. Voldoende daglicht en spiegels doen een smalle kamer dan weer ruimer en breder ogen.

Vitrinekast met belichte accessoires

Heb je ooit al meegedaan aan een gametornooi en een e-sportbeker in de wacht gesleept? Of heb je heel wat leuke amiibo’s die je wel wil showen? Plaats het dan in een vitrinekast met ingebouwde ledlampen. Er bestaan kant-en-klare vitrinekasten met ledlampen, maar als je een beetje handig bent, kan je ook altijd zelf lampen inbouwen. Daarvoor bestaat er speciale kastverlichting. Onder andere het meubelverlichtingssysteem van Clever Connect werkt heel eenvoudig en is compatibel met speciale afstandsbedieningen om de lampen te bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!