Bouwfolie is verkrijgbaar in diverse uiteenlopende soorten. Om te bepalen welke bouwfolie je het beste kunt kopen kijk je naar het doeleinde waarvoor je het wilt gebruiken. Welke klus is er te klaren? Bouwfolie kent namelijk diverse diktes en is in zowel doorschijnend materiaal verkrijgbaar, zwart of wit. Bouwfolie wordt meestal gebruikt om producten in huis te beschermen en af te dekken. Wordt er bijvoorbeeld geklust, dan wil je niet dat het hele huis onder een laag stof komt te liggen, of onder een verflaag. In dit artikel kijken we naar speciale werkzaamheden waarvoor specifieke bouwfolie verkrijgbaar is.

© Pixabay.com

Bouwfolie als bescherming tegen stof en verf

Sommige klussen, zoals boren, het wegbreken van muren, maar ook het verven van muren (met verf of spuitbus) kan veel rommel met zich meebrengen. Spuitbussen worden bijvoorbeeld gebruikt om muurschilderingen aan te brengen (zoals in de kinderkamer). Dit brengt een waas aan verf met zich mee, wat op alle horizontale vlaktes terecht komt. Iets wat ook geldt voor stof. Zodra er gezaagd, geboord of gesloopt wordt is het risico aanwezig dat je hele huis onder een stoflaag komt te liggen. Dit kun je voorkomen door bouwfolie te plaatsen over de gehele inboedel.

Welke bouwfolie?

Voor het afdekken van meubelen kun je een dunne bouwfolie kopen, die wel stevig genoeg moet zijn om niet direct te scheuren zodra er overheen gelopen wordt (aandachtspunt dus). Bouwfolie mag niet telkens opwaaien zodra er een windvlaag komt door de deur bijvoorbeeld. De bouwfolie moet dus dik genoeg zijn om op zijn plaats te blijven liggen.

© Pixabay.com

Bouwfolie ter bescherming van meubelen

Moeten er meubels vervoerd worden? Koop in dat geval een mooie dikke, goed rekbare bouwfolie en wikkel deze om de meubelen zodat zij geen beschadigingen kunnen oplopen.

Stevige bouwfolie

Wordt er veel gelopen over de bouwfolie, omdat er bijvoorbeeld een vloer beschermd moet worden, neem dan een stevige, wat dikkere bouwfolie. Is de bouwfolie namelijk te dun, dan kan deze als snel slijten en kunnen er gaten ontstaan of scheuren; iets wat je wilt vermijden om je vloer te beschermen.

Op het moment dat er een vensterbank moet worden afgezet met bouwfolie, omdat het raam eruit is, gebruik je eveneens een dikke bouwfolie. Kies dan voor transparante bouwfolie zodat er nog daglicht in de woning kan komen.

UV werende bouwfolie

Wanneer meubelen langdurig beschermd moeten worden, doordat zij in een opslag staan bijvoorbeeld, of in een ruimte waar zonlicht binnen kan komen, is UV werende bouwfolie een perfecte keuze. Op deze wijze raken meubelen en andere objecten en spullen niet vergeeld door de zon. Ook kan deze bouwfolie tijdelijk gebruikt worden bij plafonds zoals bij een serre, aanbouw of overkapping. De bouwfolie zorgt ervoor dat UV straling geen vat krijgt.

Waar koop je bouwfolie?

Bouwfolie kun je het beste bij een verpakkingsspecialist kopen, dit gezien de zeer uitgebreide keuze en het vakkundig advies. Bouwmarkten zijn meestal maar beperkt in hun aanbod – koop je het online bij de specialist dan is het snel thuis bezorgd en valt er écht wat te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!