Heb je het gevoel dat jouw energiefactuur buitensporig hoog is? Denk je dat je elders betere voordelen kan krijgen? Hoor je dat andere organisaties meer diensten aanbieden? Dan is het hoog tijd om je huidige energieleverancier misschien wel eens in twijfel te trekken. Er zijn namelijk heel wat redenen waarom overstappen naar een andere energieleverancier het overwegen waard is.

Is het tijd voor een nieuwe energieleverancier
© Pixabay.com

Waar moet ik op letten?

Er zijn verschillende zaken die belangrijk zijn wanneer je jouw energieleverancier onder de loep neemt. De grootste factor is weinig verrassend de prijs natuurlijk. Als je denkt dat je te veel betaalt, dan kan je snel en makkelijk jouw prijs met andere energieleveranciers vergelijken. Stel je inderdaad vast dat er elders toch lagere prijzen gelden, dan heb je alvast een eerste goede reden om van energieleverancier te veranderen. Daarnaast is dienstverlening niet onbelangrijk. Een energieleverancier die goed scoort op klantvriendelijkheid, toegankelijkheid en stiptheid is altijd mooi meegenomen. Sommige leveranciers bieden ook groene energie aan, wat voor velen op vandaag een doorslaggevende factor is om naar een andere energieleverancier over te stappen.

Wat zijn de voordelen van veranderen?

Het is interessant om op regelmatige basis te veranderen van energieleverancier. Of je nu een trouwe klant bent of niet, je krijgt er toch geen extra voordelen of kortingen voor. Wanneer krijg je die wel? Als nieuwe klant. Daarom kan je bij het overstappen naar een andere energieleverancier vaak profiteren van een lagere prijs, een betere dienstverlening en betere voorwaarden. Sommige energieleveranciers geven zelfs aantrekkelijke welkomstkortingen of -cadeaus, milieubijdragen, een betere klantenservice, en allerlei extra diensten. Dus waarom zou je daar niet van profiteren?

Is het tijd voor een nieuwe energieleverancie
© Pixabay.com

Wanneer is het beste moment?

Meestal kan je gratis van energieleverancier veranderen wanneer je contract verlopen is. Als dit niet het geval is, ga je dus best eerst na of er al dan niet boetes aan de opzegging vast hangen. Wacht desnoods eventjes tot jouw contract op z’n einde is gelopen. Daarnaast zijn de energieprijzen vaak seizoensgebonden en is het begin van de lente dus een goede periode om over te stappen. Dan staan de prijzen meestal iets lager en kan je dus een contract aan een lagere prijs afsluiten. Hoe dan ook is het goed om jouw energieleverancier jaarlijks te vergelijken met andere energieleveranciers. Zo kan je zien wanneer het beste moment is om te veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!