Ben jij ook zo’n creatieveling die steeds vol met leuke en originele ideeën zit? Of heb je wat tijd over en wil je dit graag nuttig besteden? Steek dan de handen uit de mouwen, laat je ideeën de vrije loop en doe eventueel inspiratie op in dit artikel. Wij nemen jou mee op ontdekkingstocht naar de vele leuke producten die je zelf kan maken voor in jouw slaapkamer.

Zelf creatief je slaapkamer inrichten
© PxHere.com

Een kledingrek naar jouw smaak

Niets leuker dan een origineel en vrolijk kledingrek waar je mooiste jurkjes, rokjes en shirts worden opgehangen. Bij de keuze om het kledingrek zelf te maken, heb je de vrijheid om over alles te beslissen, zoals de grootte, het materiaal en de kleuren. Er zijn dan ook tal van mogelijkheden.

De houten tak

Een origineel, simpel en duurzaam idee. Het enige dat je nodig hebt is een grote stevige tak, touw, schuurpapier, haakjes en eventueel een beetje verf. In het bos vind je vast een stevige grote tak die dienst zou kunnen doen als kledingrek. Als hij iets te groot is voor je slaapkamer zaag je er thuis best een stukje af. Neem het schuurpapier en zorg ervoor dat de scherpe kantjes van de tak glad gemaakt worden. Houd je van de bruine originele kleur van het hout, kies er dan vooral niet voor de tak te verven. Nadien kan je het touw aan de beide uiteinden rond de tak winkelen om deze vervolgens aan het plafond vast te maken. Je kan er eventueel ook voor kiezen om twee haken in de tak te schroeven, die bijgevolg bevestigd worden aan het plafond.

Kledingrek met steigerbuizen en hout

Dit model is het meest eenvoudig, maar daarom zeker niet minder leuk. Ook hier heb je veel mogelijkheden om hem helemaal volgens jouw smaak te pimpen. Je maakt gebruik van rondhout voor de poten en bovenkant van het rek. Deze kunnen volledig om maat gezaagd worden. De uiteinden kan je licht opschuren, waardoor achteraf de koppelstukken makkelijk te plaatsen zijn. Kies vervolgens een kleur die bij het interieur van je slaapkamer past en spuit een aantal lagen over het hout heen. Wil je graag een degradé effect, spuit dan met dezelfde kleur aan de onderkant van de poten extra veel verf. Op deze manier zal jouw kledingrek net dat tikkeltje meer hebben.

Leuke bureauaccessoires

Of je nu reeds aan het werk bent, of nog studeert, je bureau is een erg belangrijke plek in je slaapkamer waar je heel wat uurtjes van je dag vertoeft. Door volgende leuke tips wordt jouw werkplek nog gezelliger dan voordien.

Pennenhouders

Neem een leeg blik of glazen pot en zorg ervoor dat deze goed ontvet zijn. Neem vervolgens een lijmpistool bij de hand en teken enkele figuren of letters op het oppervlak. Laat dit goed drogen, waarna je een leuk kleurtje verf naar keuze selecteert waarmee je de pot of blik volledig verft. Door de lijm zal er een driedimensionaal effect gecreëerd worden. Deze pennenhouder is gegarandeerd heel wat origineler dan eentje uit de winkel.

Zelf creatief slaapkamer inrichten
© PxHere.com

Krijtbord

Een krijtbord op je slaapkamer is altijd leuk, het zorgt voor voldoende afwisseling en kan gebruikt worden door een vriend of vriendin die langskomt. Niets leuker dan na het bezoekje een persoonlijke boodschap op het bord terug te vinden. Het maken van een krijtbord is erg eenvoudig. Je voorziet een mdf-paneel dat je met krijtbordverf beschilderd. Zorg dat het goed droog is vooraleer je het bord aan de muur bevestigd en je eerste teksten hierop neerschrijft.

Je vloerkleed pimpen

Iedereen wil wel eens afwisselen met enkele decoratieve stuks in huis. Heb je even genoeg gehad van dat ene vloerkleed? Dan kan je deze heel eenvoudig omtoveren tot een gloednieuwe accessoire in je slaapkamer. Draai het vloerkleed om, zodat de effen kant naar boven ligt. Neem tape en gebruik deze om een leuke vorm naar keuze op het kleed te plakken, bijvoorbeeld twee cirkels. Neem vervolgens een liniaal en een stift naar keuze. Zet horizontale strepen, beginnend vanaf de tape richting de buitenkant van het kleed. Wanneer je dit doet over de volledige breedte van het vloerkleed, verschijnt er een verassend motiefje dat prachtig past in je nieuwe creatieve en originele slaapkamer.
Zo zie je maar, je slaapkamer opnieuw decoreren hoeft niet duur te zijn. Je kan van thuis uit ook heel wat leuke ideetjes opdoen en je creativiteit de vrije loop laten. Ben je van mening dat dit niets voor jou is? Probeer het alsnog! Je zal zien dat het niet alleen duurzamer en voordeliger is, het is ook nog eens ontzettend leuk. Een uitlaatklep voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!