Het maakt niet uit of je werk eentonig, stressvol of leuk is. In elk van deze opties zullen jouw professionele prestaties zeker hoger zijn als je een comfortabele omgeving hebt om te werken. Het creëren van een goed ingerichte en geschikte ruimte voor de uitvoering van professionele activiteiten zal van invloed zijn op de relaties tussen mensen, de werkprestaties en zelfs de geloofwaardigheid van jouw bedrijf.

Kantoor leer hoe je jouw werkplek kunt inrichten
© Pixabay.com

Om je te helpen bij de organisatie en decoratie van jouw werkomgeving hebben wij enkele nuttige tips en ideeën voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze!

Hoe kies je kantoormeubilair?
De meubels zijn de elementen die de ruimte nuttig maken en het mogelijk maken de activiteiten naar behoren uit te voeren. Om de optimalisering van een kantooromgeving tot een goed resultaat te brengen, moet zorgvuldig onderzoek worden gedaan naar een aantal zaken zoals tafels, stoelen, kasten, laden en rekken.

Tafel
Hier ontwikkelen wij onze belangrijkste werkactiviteiten. Om het geschikte model te kiezen, moet je een lijst maken van de zaken die ze moet ondersteunen en opbergen: desktop computer, notebook, printer, scanner, ruimte voor notities en lezingen of telefoon.

Vergeet niet dat sommige bureaus nog wat afwerking nodig hebben, zoals een gat om bijvoorbeeld de computer- en telefoonkabels door te trekken.

Ronde vormen zijn zeer geschikt voor vergaderingen en voor kleine omgevingen, terwijl L-vormige vormen het uitvoeren van verschillende taken vergemakkelijken, zoals het omgaan met de computer en een vrije ruimte hebben voor notities. L-vormige tafels zijn ook goed voor teamwerk, omdat ze de dynamiek op kantoor bevorderen.

Stoelen
De bureaustoel is een van de belangrijkste meubelstukken. Het is belangrijk te bedenken dat je een groot deel van de tijd van een werkdag zittend doorbrengt. Daarom is het interessant dat de keuze van de stoel wordt gemaakt met aandacht en zorg, met inachtneming van de vragen over ergonomie, afstelling en regeling. Om het ideale model te kiezen, is het dus nuttig na te denken over het soort werk dat zal worden uitgevoerd, of het veel beweging vereist en ook over het gewicht en de grootte van de gebruiker.

Kantoor leer hoe je jouw werkplek kunt inrichte
© Pixabay.com

Kasten en rekken
Organisatie is essentieel en de nodige ruimte om het gebruikte materiaal op te bergen en snel terug te vinden maakt de routine gemakkelijker en helpt de dagelijkse stress te verminderen. Om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, gebruik je verdiepingshoge kasten, rekken en laden. Mappen zijn ook een goede optie om verschillende zaken te organiseren, waaronder gegevens van klanten en leveranciers. Het verdelen van de items volgens sectoren vergemakkelijkt ook aanzienlijk de routine.

Werkstations
Werkstations organiseren gemakkelijk de ruimte en maken het mogelijk dat meerdere mensen kunnen werken. Afhankelijk van de sectoren en de organisatie van de teams, kunnen de bureaus lineair naast elkaar of zelfs in nissen worden geplaatst.

Decoratieve stijlen
Een kantoor inrichten en plannen kan een ingewikkelde taak lijken, maar met de tips in dit artikel kan deze activiteit eenvoudiger worden. Het belangrijkste om te onthouden is: het is belangrijk een ruimte te kiezen met voldoende afmetingen, na te denken over de noodzakelijke voorwerpen en deze functioneel te verdelen in de omgeving, door passende circulaties en verbindingen te creëren.

Bij Emob vind je een grote verscheidenheid aan meubilair dat jouw werkomgeving zeker zal omtoveren tot een stimulerende en functionele plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!