Een huis met een tuin is een veel gelukkiger plek. Bloemen en planten brengen het contact met de natuur terug naar de huizen, wat zo belangrijk is, vooral voor degenen die in de stad wonen en uiteindelijk iets verder van dit contact met het groen blijven.

Tips om snel en efficiënt de tuin te onderhouden
© PxHere.com

Maar om alles mooi te houden, met hun planten en bloemen gezond, moet je ze met zorg verzorgen. Daarom is het onderhoud van de tuin zo belangrijk.

Het hebben van een tuin in huis is de wens van veel mensen om dichter bij de natuur te komen. Velen houden ervan om in de tuin te zitten en wat tijd door te brengen met het bewonderen van de schoonheid van de planten, en als je dat thuis kan doen, nog beter!

Om ervoor te zorgen dat deze momenten zeer aangenaam zijn, is het belangrijk om voor de planten te zorgen. Voortdurend onderhoud van de tuin maakt de plek mooier en aangenamer. Leer meer over tuinonderhoud met onze tips!

Water geven is essentieel
Voor een goed onderhoud van de tuin moeten planten die aan de zon worden blootgesteld één of twee keer per week water krijgen, maar altijd met gezond verstand. Het is belangrijk om de reactie van de plant op het water min of meer vaak in de loop van de tijd te observeren.

Interne vaten hebben normaal gesproken niet zoveel water nodig als planten die in de zon blijven staan.

Dungarees die op hogere plaatsen blijven of met grote windcirculatie hebben meer aandacht nodig bij het onderhoud, omdat er meestal meer water nodig is zodat ze niet droog komen te staan.

In de zomer, het voorjaar en in de warmere periodes moeten de planten om de beurt water krijgen. In de koudere seizoenen moeten ze minder vaak water krijgen.

Dagelijkse verzorging
Voor een goed onderhoud van de tuin is het belangrijk om het onkruid in de gaten te houden. Ze kunnen worden verwijderd met de hand of met een kleine schoffel.

Houd de planten altijd gezond door drie tot vier keer per jaar bodembemesting toe te passen. Elke plant heeft één type bemesting nodig, dus vraag advies aan professionals om het type meststof en de hoeveelheid niet te missen.

Eenmaal per maand is het belangrijk dat een gespecialiseerde professional specifieke gifstoffen in het tuinonderhoud stopt om schimmels en ongedierte te bestrijden.

Tips om snel en efficiënt tuin te onderhouden
© PxHere.com

Seizoensgebonden verzorging
Ongeacht het seizoen, moet het onderhoud van de tuin een keer per maand worden gedaan, vooral in periodes van lage regenval wanneer het irrigeren een belangrijk proces is dat moet worden gedaan omdat het regenseizoen schaarser is.

Het is belangrijk om de behoeften van elke soort te observeren, afhankelijk van het seizoen, aangezien elk soort specifieke meststoffen nodig heeft.

De winter is het seizoen dat de meeste invloed heeft op de planten, vanwege het koude en droge weer. Daarom is het belangrijk om het gras te bedekken met substraat of gezeefde grond om de vochtigheid te behouden.

Onkruid
Onkruid is altijd een zorg voor de tuinman. De eliminatie moet snel gebeuren, zodat ze geen plantenziektes veroorzaken. In tegenstelling tot wat men denkt, is het niet raadzaam om te wachten tot ze groeien om ze eruit te halen: zodra de aanwezigheid wordt opgemerkt, bespuit je ze met gespecialiseerde herbiciden.

Selectie van planten
Om je werk te vergemakkelijken kun je ervoor kiezen om planten te kweken die dezelfde waterbehoefte hebben, wat je zal helpen bij het uitvoeren van de irrigatie. Maak de grond niet in een paar delen nat, want de planten zullen moeite hebben met het maken van wortels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!