De badkamer is voor veel mensen de plek waar de grote metamorfoses zich voltrekken. Na een lang bad of een heerlijke douche is het tijd om je klaar te maken om de deur uit te gaan. Een badkamerspiegel kan dan natuurlijk niet ontbreken.

Spiegeltje, spiegeltje ...
© Pixabay.com

Nieuwste trend in badkamerspiegels

Vroeger was een badkamerspiegel alleen een gebruiksvoorwerp dat in de badkamer hing. Tegenwoordig maakt de spiegel ook deel uit van het interieur. Er zijn vele soorten design spiegels waarbij allerlei accessoires zijn aangebracht. Spiegels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Ook zijn er toevoegingen die het gebruik van een badkamerspiegel makkelijker maken.
Al een tijdje zijn er spiegels op de markt verkrijgbaar die een ingebouwd licht hebben. Met enkel de hoofdverlichting van je badkamer heb je vaak het probleem dat je in je eigen licht staat. Als je dan iets op je gezicht wilt bekijken en je gaat met je hoofd dichter naar de spiegel is de kans groot dat je in je eigen schaduw staat.
Een ander vaak voorkomend probleem in de badkamer is de spiegel die beslagen is. Tijdens het douchen en baden komt er veel stoom vrij. Door de vochtige warme lucht beslaat alles in die ruimte dan in een mum van tijd. De oplossing hiervoor is de spiegel verwarmen. Omdat het oppervlak waarop deze damp komt dan ook warm is, zal deze minder snel beslaan. Een ideale uitvinding die, zeker als je haast hebt, een hoop ergernis kan schelen.

Spiegeltje, spiegeltje
© Pixabay.com

Houd vooraf rekening met de plaats

Ben je bezig met een nieuwe badkamer? Houd dan vooraf rekening met de plek waar jij je spiegel op wilt hangen. Zoals hierboven beschreven, zijn er veel spiegels die gebruik maken van elektriciteit voor onder andere verwarming en verlichting. Om te voorkomen dat er een lange kabel aan je spiegel zichtbaar is, kun je deze vooraf aanschaffen. Zodra je weet waar jouw spiegel komt te hangen, is het slim om met de tegelzetter en elektricien een afspraak te maken. De elektricien kan er voor zorgen dat de kabels vooraf op de juiste plek worden aangebracht. De tegelzetter kan vervolgens een klein stukje uit de tegel zagen waar de kabels uitkomen. Het stukje dat uit de tegel gezaagd wordt zal later niet zichtbaar zijn omdat hier de spiegel overheen gemonteerd is.

Spiegelkast

Voor bijvoorbeeld kleinere badkamers kan een spiegelkast erg handig zijn. Een spiegelkast is een kleine kast en spiegel in één. Een praktische opbergplaats voor bijvoorbeeld deodorant, crèmes en tandpasta. Maar ook in grotere badkamers kan zo’n spiegelkast van pas komen. Daar waar je een tandenborstel of andere bad en toilet accessoires snel door de badkamer laat slingeren heb je nu een perfecte opbergplek voor deze spullen. Er zijn namelijk ook varianten waarbij een speciaal opbergrekje voor tandenborstel is ingebouwd. Ook zijn deze spiegels te krijgen met de eerder vermelde verwarming en het ingebouwde licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!