Gemiddeld brengen we dagelijks minimaal een kwartier door in het kleinste kamertje. Omgerekend besteed je hier dus vele uren. Vaak is het toilet, net zoals de badkamer, maar een ongezellige ruimte, terwijl je er in een handomdraai een mooie plek van maakt. Wij geven je vijf tips om jouw toilet te transformeren in een sfeervolle plek waar je het liefst nog wat langer blijft zitten.

5 tips om het kleinste kamertje gezellig in te richten
© PxHere.com

Kies een thema

Door een thema te kiezen kun je jouw toilet helemaal in een bepaalde stijl inrichten. Kies bijvoorbeeld voor het strand en de zee en hang fotolijstjes op de muur met tropische afbeeldingen. De accessoires kies je uit in dezelfde kleur, of ga voor een toilethouder met een print van vissen of schelpen. Je kunt eindeloos variëren met een thema waar je blij van wordt. Het toilet is dan duidelijk anders ingericht dan de rest van je interieur. Je kunt er ook voor kiezen om de stijl vanuit de rest van het interieur door te trekken in de toiletruimte.

Een strak toilet

Het is ook erg mooi als je de stijl van je interieur doortrekt in de toiletruimte. Wanneer je een modern interieur hebt kun je dit in het toilet terug laten komen door strakke vormen te gebruiken en de muur te verven met betonverf of grijze tegels te plaatsen. Bij een natuurlijk interieur staan natuurlijke elementen mooi, zoals een plant in het toilet als de ruimte er is en een wasbak van natuursteen. Het is niet nodig om het toilet grondig te verbouwen. Met een simpele plank boven het toilet met daarop wat mooie accessoires en een fraaie spiegel bereik je al een compleet andere sfeer.

Plaats een accentmuur

Een eenvoudige manier om de toiletruimte een make-over te geven is door de wand achter het toilet om te toveren tot een accentmuur. Dit kan onder andere door steigerhouten planken te bevestigen of strips met natuursteen over de bestaande tegels te plakken. Voor een leuke creatieve uitstraling zijn muurstickers ook zeer geschikt. Zo kun je bepaalde tegels bijvoorbeeld voorzien van een hip geometrisch patroon.

Kleinste kamertje
© PxHere.com

Hou het opgeruimd

Het toilet heeft al direct een uitnodigende uitstraling als het netjes en opgeruimd is. Plaats alle losse spullen in een zak zodat er geen pakken maandverband, zakken met toiletpapier en flessen met schoonmaakmiddel in het zicht staan. Deze spullen kun je eventueel elders in het huis opbergen of als er voldoende ruimte is kun je een mooi kastje neerzetten dat past bij het interieur in het toilet. De bovenkant van het kastje kun je gebruiken voor accessoires, zoals een plantje of een mandje met gastendoekjes.

Een frisse geur

Bij een gezellig toilet hoort een frisse geur. Zet bijvoorbeeld stijlvolle geurstokjes neer, werk met geurkaarsen of maak je eigen potpourri. Hiervoor heb je heerlijk geurende ingrediënten nodig, zoals gedroogde bloemen, vruchten, specerijen en eventueel etherische oliën. Wanneer je zelf potpourri maakt met vers geplukte bloemen uit de natuur duurt het wel enkele weken voordat dit ingedroogd is en klaar voor gebruik. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een lekkere mix in de winkel te kopen. Plaats de potpourri in een mooie schaal en zet deze op het plankje boven het toilet zodat het altijd lekker ruikt in het kleinste kamertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!