De badkamers van het huis moeten het gevoel van netheid, helderheid en hygiëne overbrengen, zijn plaatsen die een speciale decoratie verdienen, aangezien het een plaats is die door alle bewoners van het huis wordt bezocht. Er zijn creatieve manieren om de badkamer te versieren met weinig uitgaven.

18 creatieve oplossingen om uw badkamer te decoreren
© PxHere.com

In dit artikel geven we u tips om de badkamer te versieren, of het nu klein of groot is. Het belangrijkste is om de omgeving te laten zoals het hoort, mooi en met een moderne inrichting, volg hieronder wat we voor u hebben voorbereid:

Functionaliteit
Een badkamer moet een goede doorstroming en goed verdeelde ruimtes hebben. Een echtpaar kan bijvoorbeeld het beste in een badkamer met een dubbele wastafel geplaatst worden, waar beiden tegelijk het aanrecht kunnen gebruiken. Als u de mogelijkheid heeft om dit in uw badkamer te doen, aarzel dan niet. Het is een goed alternatief voor het sectoriseren van de plaats en het organiseren van hygiëneproducten.

Accessoires maken het verschil
Investeer in mooie accessoires, zoals een speciale spiegel, enkele bloemenvazen en geurkaarsen om te versieren en laat de kamer geparfumeerd achter in bad. Dit alles draagt bij aan uw badkamer en zorgt voor momenten van pure ontspanning en vreugde.

Kleine badkamers kunnen ook gedecoreerd worden
Installeer een verkleind aanrechtblad en plaats de kraan aan de zijkant als dat nodig is, zodat u meer ruimte krijgt om uw spullen te ordenen. Investeer in een monochrome omgeving met lichte kleuren, waarbij de kleuren alleen voor de details worden gereserveerd. Deze oplossing zorgt niet alleen voor een schoon aspect, maar maakt uw ruimte ook breder en helderder.

Functioneel meubilair en adequate verlichting
Hangkasten met glazen deur zijn een geweldig idee om ruimte te besparen zonder verlies van functionaliteit. Maak van de gelegenheid gebruik om krachtige lampen rond de spiegel te installeren, zodat er geen schaduwen op je gezicht verschijnen terwijl je je make-up aan het doen bent.

Badkamer te decoreren
© PxHere.com

Geniet van natuurlijke helderheid
Ramen zijn onmisbaar voor luchtverversing en verlichting, net zoals de plafonds in het centrale gedeelte efficiënt zijn voor de algemene verlichting van de omgeving.

Maak van de gelegenheid gebruik om indirect licht te gebruiken door een zacht licht op het gipsplafond te plaatsen of zelfs te investeren in chromoscooplampen boven op het bad of in de badruimte. Dit alles maakt het verschil op het moment dat u wilt ontspannen en rusten na een dag vol activiteiten.

Coatings
Tot de afwerkingsmogelijkheden behoren keramiek, tegels, porselein en graniet. Knikkers zijn ook welkom, behalve in het bad, waar voortdurend contact met hygiëneproducten de steen kan beschadigen. Vergeet niet te investeren in een anti-slip porseleinen tegel voor de vloer, zodat u veiligheid heeft bij het gebruik van de douche.

Planten in de badkamerdecoratie
Voor degenen die al binnenshuis planten kweken, kan deze tip heel eenvoudig lijken. Het is echter niet voldoende om alleen de potten te verwisselen, want niet alle soorten passen zich aan de omstandigheden in de badkamers aan (luchtvochtigheid en constante temperatuurschommelingen).

Het ideaal is om op zoek te gaan naar meer rustieke bloemen en gebladerte die niet zo veel onderhoud vergen. De mogelijkheden zijn onder andere orchideeën, bamboe en bromelia’s die kunnen worden bewaard in containers die aan de muur, op de kast of op de gootsteen zijn bevestigd.

Nu, als je niet veel geduld hebt om voor de zaailingen te zorgen, investeer dan in de decoratie met kunstplanten. Er zijn al perfecte replica’s op de markt, gemaakt met hoogwaardige materialen die elk detail van bloemblaadjes, stengels en bladeren imiteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!