De juiste raamdecoratie uitkiezen, kan een flinke klus zijn. Het lijkt misschien makkelijk, maar er zijn allerlei zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van nieuwe raambekleding. Ben jij op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Wij geven je tips om de zoektocht makkelijker te maken!

© Pixabay.com

Natte of droge ruimte?

Het eerste waar je bij stil moet staan, is of de raamdecoratie voor een natte of droge ruimte is. Natte ruimtes zijn kamers die vochtig kunnen worden zoals de badkamer, keuken en het toilet. Bij een natte ruimte kun je het beste raamdecoratie ophangen die waterbestendig is en gemakkelijk schoon te maken is. Hierdoor vallen een heleboel typen raamdecoratie al af. Raamdecoratie die geschikt zijn voor natte ruimtes zijn bijvoorbeeld lamellen en shutters. Als het raam niet te dicht bij de waterbron is, kun je ook rolgordijnen of plisségordijnen ophangen in een natte ruimte.

Verduisterend of transparant?

Het is daarnaast belangrijk om te bedenken of je verduisterende of (semi-)transparante raambekleding wilt. Met verduisterende raamdecoratie kun je de ruimte volledig donker maken. Dit is bijvoorbeeld prettig als je graag in een donkere kamer slaapt. Verduisterende raamdecoratie zorgt er daarnaast voor dat er ook niemand naar binnen kan kijken. Dit is handig in privacygevoelige ruimtes, zoals de kamer waar jij je omkleed. Naast verduisterende raamdecoratie, is er ook semi-transparante en transparante raambekleding. Bij semi-transparante raambekleding kun je nog wel zien of het buiten licht is of niet, maar niet precies wat er buiten allemaal gebeurt. Dit kan wel bij volledig transparante raambekleding, zoals vitrage.

© Pixabay.com

Welke stijl?

Een ander punt waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste raamdecoratie is welke woonstijl je toepast. Geef je jouw hele huis een make over, wacht dan met het uitkiezen van de raamdecoratie tot je goed voor ogen hebt welke stijl de ruimte krijgt. Welke raamdecoratie het beste bij jouw stijl past, is ook weer afhankelijk van je andere wensen met betrekking tot de raamdecoratie. Je kunt online heel veel inspiratie opdoen over welke raamdecoratie mooi bij jouw stijl en wensen past. Wel kunnen wij je in grote lijnen vertellen welke raamdecoratie bij welke stijl past. Gordijnen zijn in oneindig veel combinaties te bestellen, waardoor er voor elke stijl wel een mooi paar te vinden is. Rolgordijnen passen goed bij minimalistische stijlen. Lamellen staan mooi bij stoerdere stijlen en een vouwgordijn past goed bij een meer landelijke stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!