Het is de droom van iedereen om een mooie woning met tuin te hebben. Kunnen jouw woning én tuin wel een opknapbeurt gebruiken om gezelliger te worden? Lees dan gauw de volgende tips. In dit artikel lees je hoe je middels een aantal simpele aanpassingen zowel jouw tuin als woning een gezelligere sfeer kunt geven.

Een gezellig huis met een mooie tuin
© Pixabay.com

Een kachel in huis of in de tuin
Het fijne knisperen van een kachel geeft direct sfeer aan iedere woning. Dit is ideaal tijdens de koudere maanden om het huis warm te houden, maar ook ideaal voor buitenshuis. Een kachel kun je ook buiten plaatsen om tijdens de zomermaanden nog langer buiten te kunnen zitten. Geniet van een heerlijke avond met vrienden bij jou thuis op het terras met een kachel voor buiten. Zoek jij een milieuvriendelijke manier om jouw kachel te stoken? Kies dan voor houtpellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels die niet alleen enorm veilig zijn, maar ook nog eens 100% milieuvriendelijk. Zo kan iedereen zonder zorgen zijn of haar kachel stoken in huis of in de tuin.

Verlichting
De juiste verlichting zorgt voor de juiste sfeer. Dit geldt zowel voor binnenshuis als voor buiten in de tuin. Binnenshuis kun je het beste kiezen voor verlichting met een gelige gloed. Dit geeft een veel aangenamere sfeer dat fel wit licht. Je kunt simpelweg de lichtbolletjes in huis vervangen en direct een compleet nieuwe sfeer creëren. Ook buiten is verlichting cruciaal. Wil je ‘s avonds nog heerlijk in de tuin zitten? Dan is het fijn als je nog wel iets kunt zien. Wat dacht je van een leuk lichtsnoer met lichtbolletjes boven het terras. Dit geeft een sfeervol en romantisch tintje aan jouw terras. Natuurlijk kun je ook kiezen voor lichtfakkels in de tuin. Let wel goed op de veiligheid en kies eventueel voor elektrische fakkels. Weet jij niet goed hoe je de verlichting in huis en in de tuin optimaal kunt realiseren? Je kunt altijd een lichtplan aanvragen bij professionele aannemers en interieurstylisten.

Een gezellig huis met een mooie tui
© Pixabay.com

Grind in de tuin
Wil je jouw tuin een opknapbeurt geven? Met een aantal kleine veranderingen ziet jouw tuin er direct als nieuw uit. Siergrind kopen voor jouw tuin is bijvoorbeeld een ideale optie. Siergrind kun je gebruiken voor de oprit naar jouw woning, voor het aanleggen van een pad in de tuin of simpelweg rondom een bloemenperk. Het is een kleurrijke toevoeging van jouw tuin en het geeft een stijlvolle uitstraling. Wist je dat je dit siergrind ook binnenshuis kunt gebruiken? Je kunt met dit grind een uniek decorstuk maken. Kies een grote glazen vaas uit en vul deze met het grind en plaats hierboven een kamerplant. Het geeft een prachtig effect aan de vaas en kan een prachtig decorstuk worden voor jouw woning.

Ben jij ook uitgekeken op de stijl en sfeer bij jou in huis en in de tuin? Een gezellige woning met tuin creëren hoeft helemaal geen opgave te zijn. Maak gebruik van de bovenstaande tips om zelf de woning en tuin een upgrade te geven. Zoiets simpels al het installeren van een kachel in huis of in de tuin, kan enorm veel doen voor de complete sfeer in huis en tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!