Net zoals je woning moet je ook je tuin onderhouden. Gelukkig moet je niet zo veel tijd steken in je tuin als in je huis, maar een mooie en goed onderhouden tuin kan rustgevend zijn. Daarnaast is er niets leuker dan op een warme zomeravond te genieten van de zonsondergang met familie of vrienden. Een lekkere barbecue en een koud drankje zorgen daarbij voor avonden die je voor altijd zal koesteren. 

© Pixabay.com

Welke grasmachine kies je het beste?

Het tuinmachine bij uitstek is natuurlijk de grasmaaier. Iedereen die een tuin heeft, heeft ook een grasmachine nodig. Welke grasmachine je het beste aankoopt, wordt voor een groot stuk bepaald door de grootte van je tuin. Wanneer je een kleine tuin hebt, is het niet nuttig om een grote grasmaaier te kopen met een krachtige motor. Bij een grote tuin wordt dit wel aangeraden. 

Indien je een kleine tuin hebt, kan je kiezen tussen een grasmaaier die op elektriciteit werkt of een handmaaier. Het voordeel van een handmaaier is dat het geen lawaai maakt en dat het heel weinig plaats in beslag neemt. Sommige handmaaiers kan je namelijk volledig opvouwen wanneer je klaar bent. Doordat je gras met een handmaaier volledig manueel wordt afgereden, zijn deze toestellen enkel aan te raden met erg kleine tuinen. Zodra je tuin iets groter is, is de meest gekozen maaier de klassieke elektrische grasmachine.

Hoe groter je tuin, hoe groter het toestel dat je kan gebruiken om het gras af te rijden. Bij heel grote tuinen zijn zitmaaiers de eerste keuze omdat deze enerzijds veel aangenamer zijn om het gras mee af te rijden en anderzijds bestrijken ze een groter oppervlak. Hierdoor neemt het maaien van je gras dus minder tijd in beslag. Hou er wel rekening mee dat een zitmaaier veel meer ruimte in beslag neemt in je tuinkot. 

© Pixabay.com

Waarvoor kun je bosmaaiers gebruiken?

Niet iedereen heeft een bosmaaier in huis of weet waarvoor bosmaaiers gebruikt kunnen worden. Bosmaaiers hebben namelijk verschillende functies. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om hoog gras in verwilderde tuinen te verwijderen. Een andere mogelijkheid is om dit toestel te gebruiken om struiken of bomen om te zagen. Zorg er dan wel voor dat je maaier krachtig genoeg is zodat het toestel niet oververhit raakt tijdens het werken. 

Een van de meest tijdrovende bezigheden in je tuin is ongetwijfeld het onkruid uittrekken. Veel mensen gaan op handen en knieën alle onkruidsprietjes een voor een uittrekken. Wat niet veel mensen weten, is dat je hier ook een bosmaaier voor kan gebruiken. Door de kracht van het toestel komt het onkruid zonder problemen los. 

Er moet wel een belangrijk onderscheid gemaakt worden tussen een bosmaaier en een grastrimmer. Een bosmaaier is voor ruig terrein en voor grove werken, waarbij je een grastrimmer voornamelijk gebruikt voor de iets delicatere werken. In principe is een bosmaaier de zwaardere en krachtigere versie van een grastrimmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!