Bij huidverzorging denken we vaak alleen aan ons gezicht. Met anti-rimpelproducten en verjongingskuren proberen we onze ware leeftijd te verbergen. Maar ook de huid van de handen is continu zichtbaar en durft ons wel eens te verraden. Het is dus van even groot belang om de handen te beschermen en te verzorgen.

Mooie handen in 2 stappen
© Pixabay.com

Een handcrème is onmisbaar

Van alle zones van je huid wordt deze op de handen het meest op de proef gesteld. De handen zijn om te beginnen voortdurend ontbloot. De weersomstandigheden werken dus rechtstreeks in op de huid. De koude veroorzaakt de klassieke winterhanden, maar de droogte in de zomer heeft een gelijkaardig effect. Wind en regen geselen de huidcellen en maken de handen ruw en rood.
Dit is echter niet het enige. Daarbij komt nog dat we met onze handen heel veel dingen aanraken. Wanneer we ‘s morgens onze kleren aantrekken, begint het al. De wrijving over het textiel droogt de huid uit. We nemen een krant of een magazine of papieren op kantoor vast: uitdroging. We wassen onze handen omwille van hygiënische redenen: uitdroging. Dan nog maar gezwegen over poetsen, afwassen, detergenten en andere producten hanteren.
En tot slot heb je ook nog de natuurlijke veroudering van de huid, die de handen op zich al aantast, maar die er ook voor zorgt dat de huid gevoeliger wordt voor koude, droogte en irritatie. Een degelijke, goed hydraterende handcrème is onmisbaar. Smeer je handen verschillende keren per dag in. Zet een grote bus met pompje op je nachtkastje en op het aanrecht in je keuken. Stop een kleine, handige tube in je handtas. Vergeet je handcrème niet bij te schrijven op je bagagelijstje. Jij en je handcrème: jullie moeten een onafscheidelijk duo vormen!

Mooie handen in 2 stappe
© Pixabay.com

Mooi afgewerkt met gelnagels

Mooi verzorgde handen worden nog eleganter met een perfecte nagel. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn maar weinig vrouwen die het zich kunnen permitteren om van ’s morgens tot ’s avonds in een luie stoel te zitten, opdat hun nageltjes niet zouden breken. Een gezonde en actieve vrouw heeft wel wat anders aan haar hoofd. Het beroepsleven, het huishouden, een stel levendige kinderen en een paar uitdagende hobby’s zijn alles wat je nodig hebt om je nagels binnen de kortste keren volledig te beschadigen. Voor deze vrouwen zijn de gelnagels uitgevonden!
Gelnagels maken de natuurlijke nagel langer en steviger. Je kunt er bovendien een kleurtje op zetten, zodat je altijd gemaquilleerd en verzorgd voor de dag komt. Hoe hard je die dag ook gewerkt hebt, wat je handen ook allemaal meegemaakt hebben, het lijkt alsof je net van de manicure komt.
Maak eerst je nagels goed schoon. Het is belangrijk dat de nagels vetvrij zijn, opdat de gel goed zou hechten. Gebruik tips of verwijderbare sjablonen om de nagel te verlengen. Vijl de nagel vervolgens in de gewenste vorm. Dan breng je de gel aan op de nagel in 4 lagen: de basecoat, 2 lagen van je favoriete kleur en een topcoat om je kleur te beschermen. Tot slot laat je de gel uitharden onder een UV- of LED-lamp.

Besteed voldoende aandacht aan je handen, want naast je gezicht, je haar en je outfit, maken ze deel uit van jouw visitekaartje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!