Je badkamer is een plek in huis waar je je klaarmaakt voor het begin of het einde van de dag, een plekje waar je graag vertoeft. Het is belangrijk dat deze ruimte is ingericht naar jouw wensen. Is je badkamer aan renovatie toe? De badkamer van je dromen, ligt na het lezen van deze blog binnen handbereik.

De badkamer van je dromen
© Pixabay.com

Denk eens aan een inloopdouche

Als je een totaalrenovatie van je badkamer overweegt, is ook het plaatsen van een inloopdouche wellicht een interessante optie voor jou. Gedaan met spetterend water langs alle kanten of vervelende douchegordijnen die je om de haverklap moet vervangen. Met een inloopdouche blijft het water netjes waar het hoort. Inloopdouches zijn niet alleen trendy, ze zijn super praktisch: ook als je moeilijker beweegt of een dagje ouder bent, is een inloopdouche een zegen. Je hoeft niet het bad in en uit te klauteren, je wandelt gewoon de douche in, als dat niet makkelijk is! De keuze hier is groot: kies je voor grote waterbestendige tegels of voor een douchebak?

Muurtegels in de badkamer: een waaier aan keuze!

Tegels aan de muur in de badkamer zijn zo schoongemaakt. Maar welke tegels kies je nu? Marmeren tegels aan de muren geven je dat instant luxueus gevoel. Zelfs met imitaties kan je hetzelfde resultaat bereiken. Streef je naar dat zalige hotelgevoel gewoon bij jouw thuis? Dan zijn marmeren tegels of tegels met marmerlook op de muren een perfecte keuze. Ben je fan van grote tegels of kies je voor een zuiders gevoel met bijvoorbeeld een kleinere mozaïek in verschillende kleuren? Leef je online helemaal uit in je zoektocht naar de perfecte muurtegels. Je vindt 101 ideeën en eindeloos veel websites waar je heel wat badkamer inspiratie kan opdoen. Heb je trouwens ook al eens gedacht aan vinyl tegels in de badkamer die waterproof zijn voor de vloer?

De badkamer van je drome
© Pixabay.com

Vinyl vloer in de badkamer: een prima keuze!

Als je van plan bent om een nieuwe vloer te leggen in de badkamer, dan moet je allereerst keuzes maken en bepalen welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Kies je voor praktisch of eerder voor authentieke schoonheid? Maar wat als je deze twee nu eens kan combineren? Wil je een vloer die makkelijk te onderhouden is, stil is én nog eens de warmte vasthoudt? Vinyl vloeren hebben het allemaal voor jou in petto. Ze zijn mooi, makkelijk in onderhoud én bovendien waterbestendig. Ben je bezorgd over het werk dat komt kijken bij het plaatsen van een vinyl vloer? Ook dan kunnen we je geruststellen. Een vinylvloer is namelijk in 1-2-3 gelegd, jawel, je kan zelfs gewoon op je huidige vloer vinyl vloeren leggen. Geen uitbreekwerken, maar gewoon eerst een ondervloer plaatsen bovenop je oude vloer. Een ondervloer rol je makkelijk uit en is de perfecte basis voor de nieuwe vinyl. Renoveren een zware klus? Nee hoor, niet met vinyl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!