Kan jouw woning wel een opknapbeurt gebruiken, maar heb je geen zin om hier een vermogen aan uit te geven? Ben je zelf ook nog eens creatief en heb je zin om dit klusje zelf aan te pakken? In dit artikel lees je de leukste projecten die je zelf kunt maken voor in de woonkamer. Maak jouw eigen kast, decorstuk of kussens en lees gauw verder welke projecten jij zelf kunt maken om jouw woonkamer op te knappen.

Do-it-yourself in de woonkamer
© PxHere.com

Kast van kisten
Heb jij eigenlijk nog een kast nodig in de woonkamer, maar heb je hier momenteel het budget niet voor? Je kunt met houten kistjes en een boormachine eenvoudig jouw eigen kast in elkaar knutselen. Het grote voordeel is dat je vaak gratis houten kistjes kunt ophalen bij de markt. Kies wel voor kwaliteit en stevig hout, zo kan jouw kast alles dragen. Vervolgens kun je de kisten opstapelen met de buitenkant tegen de muur en de binnenkant richting de woonkamer. Monteer de kisten aan elkaar en boor ze vast tegen de muur. Niet alleen heb je zo een voordelige kast in de woonkamer, deze ziet er nog uniek uit ook.

Groentetuin in huis
Heeft jouw woning geen eigen tuin? Dat hoeft je er niet van te weerhouden om lekker te tuinieren. Je kunt namelijk jouw eigen groentetuin in de woonkamer maken. Koop een hoge tafel en gebruik deze als “tuin”. Hier kun je potten op en onder zetten en zelf jouw eigen groente en kruiden kweken in huis. Dit is niet alleen erg handig, maar ook praktisch wanneer je nog een lege ruimte hebt in jouw woonkamer.

Foto op canvas
Ontbreekt het in jouw woonkamer aan mooi decor aan de muur? Dan kun je op zoek gaan naar het juiste kunstwerk, maar deze kun je ook eenvoudig zelf maken. Heb jij een mooie vakantiefoto of wellicht een favoriete familiefoto? Laat deze dan afdrukken op canvas. Kies zelf het formaat en tover jouw favoriete foto om tot een kunstwerk voor aan de muur. Zo geef je jouw woonkamer ook gelijk een persoonlijk tintje.

Do-it-yourself woonkamer
© PxHere.com

Plantenhangers
Kan jouw woonkamer wel wat meer groen gebruiken? Zet dan niet simpelweg een paar kamerplanten in huis, maar hang deze op aan de muur voor een bohemian effect. Maak zelf eenvoudig de mooie plantenhangers van een stevig touw en hang jouw kleine plantjes aan de muur. Je kunt de plantenhangers bevestigen aan de muur met een spijker of met een schroef. Dit is afhankelijk van de zwaarte van jouw planten.

Kussens
Kun jij maar niet de geschikte hoezen voor de kussens vinden voor in de woonkamer? Heeft jouw bank een lastige kleur of kun je niets vinden dat match met het hele interieur? Maak dan eenvoudig zelf jouw kussens. Ga naar een stoffenmarkt en zoek een stof dat matcht met jouw interieur. Pak de naaimachine erbij en maak zelf de perfecte kussens voor jouw woonkamer. Heb je geen naaimachine? Kussens maken is een klein project dat ook met de hand gedaan kan worden.

Is jouw woonkamer toe aan een frisse make-over? Ga zelf creatief aan de slag en creëer de mooiste meubelstukken, decor en accessoires voor jouw woonkamer. Maak gebruik van bovenstaande inspiratie en tover jouw woonkamer vandaag nog om tot een prachtig plaatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!