Ondanks de stijging van de vastgoedprijzen aan de Belgische kust, lijkt niet iedereen overtuigd van de charme ervan. In België zijn de meningen over onze kust verdeeld: velen vinden haar lelijk, terwijl anderen er juist gek op zijn. De Belgische heeft tal van prachtige badplaatsen die zowel natuur alsook cultuur te bieden hebben. Laten we een kijkje nemen!

© Pixabay.com

De Belgische kust, meer dan alleen grijs beton

Ondanks de vele tegenstanders, zou het niet eerlijk zijn om de Belgische kust te reduceren tot een hoopje grijs beton – ze heeft veel meer te bieden en er is voor elk wat wils: natuur, cultuur, polders, steden, rust of fysieke activiteiten. Geen wonder dat de kust een van de belangrijkste toeristische regio’s van het land is. Deze diversiteit is ook terug te vinden in de vastgoedsector. Naast moderne bouwprojecten zijn er ook prachtige huizen en villa’s in de Belle Époque stijl. De kers op de taart? Met de kusttram kan je je gemakkelijk tussen de verschillende badplaatsen verplaatsen.

Meer dan alleen dagjestoerisme

De Belgische kustplaatsen hebben elk hun eigen karakter. Wie aan zee wil wonen, vindt er zeker iets van zijn gading. Maar ook zij die in een (tweede) huis willen investeren, zullen voor onze kust kiezen. Je vindt zo een verhuisfirma in Oostende, of een schilder in Knokke, afhankelijk van de badplaats die je kiest, om jou te helpen bij het inrichten van je (tweede) verblijf. De stad bij uitstek voor velen is Oostende. Met haar rebelsheid en grote diversiteit is de stad meer dan alleen de ‘koningin van de badplaatsen’. Traditie, moderniteit, cultuur en natuur zijn te vinden in Oostende. Tenslotte staat Knokke-Heist bekend als een sociale gemeenschap. De luxe appartementen aan de dijk van Knokke zijn zeker veel duurder dan die in andere kustplaatsen, maar ook de villa’s en het casino dragen bij tot het imago van de badplaats. Hier vind je ook het natuurreservaat Zwin, een echt vogelparadijs.

© Pixabay.com

Lichtpuntje voor de jongeren

Stijgende vastgoedprijzen en onbetaalbare bedragen voor jongeren? Daar wil Nieuwpoort wat aan doen. Zo wil de badstad jongeren die maximaal 35 jaar oud zijn en hun eerste woning komen een premie geven van 10.000 euro. Op die manier wil Nieuwpoort voor een gezondere mix tussen jong en oud zorgen. Naast de premie van 10.000 euro geven ze ook nog eens een korting op de grondlasten. Tijdens de eerste 5 jaar moeten jongeren maar de helft van hun onroerende voorheffing betaling als ze in Nieuwpoort een woning kopen. Maar niet alleen de premie zou de doorslag moeten geven. Nieuwpoort is een bruisende badstad, die aan de monding van de IJzer ligt, en zo veel geschiedenis heeft door z’n rol in de Eerste Wereldoorlog. In Nieuwpoort kan je ook prachtige natuur vinden, een vernieuwde winkelstraat met steeds hippere winkels en lekkere restaurants.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!