We zijn allemaal graag bezig om ons huis mooi te maken, daarbij is onderhoud van essentieel belang. Daarnaast genieten wij ook graag van onze tuin, tuinonderhoud is daar een belangrijk onderdeel in. Wij zijn ook graag bezig in de tuin. In het voorjaar planten wij weer nieuwe planten en zorgen wij dat alles er geweldig uitziet om te kunnen genieten van het buitenleven. In de herfst maken wij de tuin weer winterklaar. In de zomer schilderen wij de buitenkant van het huis en eens in de zoveel jaar schilderen wij de binnenkant of verbouwen wij ons huis.

Onderhoud van huis en tuin is heel normaal. Wij doen dit graag zelf. Het is leuk om te doen en het resultaat mag er zijn. Pleeg je zelf het onderhoud, dan scheelt dit ook veel kosten.

© Pixabay.com

Gevolgen letsel op onderhoud woning en tuin

Overkomt u een ongeval, bijvoorbeeld een bedrijfsongeval en loopt u hierbij letsel op, dan kunnen de gevolgen groot zijn. Het gevolg kan zijn dat u arbeidsongeschikt raakt of uw huishoudelijke taken niet langer kan verrichten. Een ongeluk kan echter ook gevolgen hebben voor het onderhoud van uw huis en tuin. Want bij rugletsel, beenletsel of armletsel kunt u wellicht ook de taken in en om het huis minder goed doen. Bij ernstig letsel kunt u zelfs volledig ongeschikt zijn om uw onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Wat dan?

Letselschade claimen

Lijdt u schade door een bedrijfsongeval, dan kunt u in veel gevallen de werkgever aansprakelijk stellen voor het letsel dat u door het ongeval lijdt. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Zo is de werkgever aansprakelijk als u letsel oploopt omdat een machine of gereedschap onveilig is, u uitglijdt over een gladde vloer of omdat een van uw collega’s door een fout letsel aan u toebrengt.

Onderhoudskosten aan huis en tuin claimen

Is de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade? Dan dient deze uw letselschade te vergoeden. Onderdeel van uw letselschade is niet alleen inkomensschade en hulp in het huishouden, u kunt ook de onderhoudskosten van uw huis en tuin vorderen.

Als u het onderhoud van uw huis en tuin dus niet meer zelf kunt verrichten door een ongeval, dan kunt u de schade die u hierdoor lijdt verhalen op de werkgever. Deze is in de regel verzekerd tegen aansprakelijkheid als gevolg van een bedrijfsongeval. Het is de letselschade verzekeraar die uw letselschade en dus ook de onderhoudskosten aan uw huis en tuin zal dienen te vergoeden.

© Pixabay.com

Letselschade advocaat

Letselschade claimen is niet eenvoudig. U kunt hiervoor een letselschade advocaat of een letselschade jurist in de arm nemen. Een rechtsbijstandsverzekeraar kan u ook helpen bij het verhalen van uw letselschade en daarbij ook de kosten die u maakt voor het onderhoud meenemen. Voorwaarde is wel dat u voor het ongeval het onderhoud aan de woning en tuin zelf verrichtte en dit niet al uitbesteedde aan een professional. In dat geval kunt u de kosten voor onderhoud aan de woning en de tuin niet vorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!