Een lange gang of hal kan al snel ongezelligheid uitstralen wanneer deze niet op de juiste manier wordt gestyled. Wanneer je een lange muur hebt kun je deze mooi benutten en versieren met fotolijsten, spiegels en andere woonaccessoires waarmee je jouw eigen stijl uitdrukt. Losse elementen verbind je mooi met een vloerkleed in vergelijkbare tinten als de muur. Lees snel verder voor praktische tips om jouw lange gangmuur te stylen.

Een stijlvolle lange gangmuur met deze 5 tips
© PxHere.com

Kies de juiste kleur

Een eenvoudige entree wordt al snel een echte eyecatcher door de juiste kleuren te gebruiken. Schilder de gangmuur bijvoorbeeld in een kleur die mooi aansluit bij de rest van je interieur of trek de kleur vanuit de woonkamer helemaal door om beide ruimtes te verbinden. Donkere kleuren maken de gang optisch kleiner, waardoor het minder geschikt is voor een smalle gang. Ook kun je aan de slag met een mooi behang. Het valt aan te raden om de lange gangmuur rustig te houden en eventueel te kiezen voor een opvallend geschilderde muur aan het eind van de gang. Heb je huisdieren of kleine kinderen? Met een speciale schrobverf hou je de muur eenvoudig schoon en verwijder je moddersporen en hondenpoten in een handomdraai.

Horizontale baan

Een horizontale baan staat erg mooi op een lange gangmuur. Een horizontale baan versterkt de lengte van de hal, waardoor je bij binnenkomst een ruimtelijk gevoel hebt. Door deze horizontale richting ook aan te houden met andere accessoires, zoals een loper in dezelfde richting, versterk je dit gevoel nog verder. Kies voor praktische smalle opbergmeubelen voor alle schoenen, sjaals, mutsen, handschoenen en andere items die anders blijven rondslingeren.

Mooie accessoires in de gang

Met kleine accessoires maak je van de gang een prettige ruimte. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed neer om verbinding aan te brengen tussen losse elementen, zoals een loper die je in het verlengde neerlegt. Het staat niet alleen mooi om een passpiegel aan de lange gangmuur te hangen maar dit is ook nog eens praktisch. Voordat je de deur uitgaat kun je jouw outfit checken en de spiegel weerkaats daglicht de ruimte in als deze op een praktische plek is opgehangen. Zet ook een houten bankje neer tegen de muur waarop je eenvoudig je schoenen aan- en uit kunt doen. Wanneer je kiest voor een opbergmeubel kun je hier ook schoenen en andere kleine accessoires in bewaren zodat het netjes blijft in de gang.

Gangmuur
© PxHere.com

Maak het persoonlijk

Kies een plekje op je lange gangmuur dat je voorziet van jouw favoriete foto’s. Zo voelt het echt als thuiskomen wanneer jij door de voordeur de gang in stapt. Je kunt jouw foto’s ophangen in fotolijstjes of bijvoorbeeld op een creatief wandrek. Naast foto’s kun je ook andere items met sentimentele waarde ophangen, zoals kaartjes van een leuk festival of oude bioscoopkaartjes.

Kapstok aan de gangmuur

Een lange gangmuur is zeer praktisch omdat je de jassen creatief op kunt hangen. Plaats bijvoorbeeld kapstokhaakjes op verschillende hoogtes, zodat iedereen in het gezin de eigen jas op kan hangen. Doe dit het liefst op een wat bredere plek in de gang zodat er genoeg ruimte overblijft om te lopen en de gang niet rommelig aanvoelt. Door een stukje van de gangmuur te gebruiken voor de jassen hou je voldoende ruimte over voor spiegels, fotolijstjes en andere mooie accessoires. Vaak geldt less is more. Probeer het rustig te houden in de gang en de accessoires strategisch te plaatsen voor een ruimtelijk en sfeervol gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!