Veel mensen willen meer water drinken op een dag. Water drinken biedt namelijk talloze gezondheidsvoordelen, van het verwijderen van gifstoffen tot het verminderen van vermoeidheid. Maar hoe pakt u dit nu precies aan? Met een waterkoeler kunt u eenvoudig meer water drinken.

Meer water drinken met een waterkoeler
© Pixabay.com

Zoveel water moet u drinken

Allereerst is het belangrijk om te weten hoeveel water u op een dag moet drinken. Vervolgens kunt u een doel voor uzelf creëeren waar u naartoe kunt werken, om gemotiveerder te raken dat doel te bereiken. Volwassenen wordt onder normale omstandigheden aangeraden om zo’n anderhalve à twee liter water per dag te drinken. Dat zijn ongeveer acht tot tien glazen water. Iedere dag verliest u vocht door uw dagelijkse activiteiten. Dit moet u weer aanvullen door voldoende te drinken. Ook in eten zit vocht, zoals in bijvoorbeeld komkommer of watermeloen, maar door water te drinken vult u de vochtbalans het snelst bij.

U merkt dat u te weinig drinkt wanneer u een dorstgevoel krijgt en minder urine aanmaakt. U verliest dan teveel vocht zonder het bij te vullen. Door dit teken van uw lichaam bent u geneigd om weer te gaan drinken. Bij dorst kiezen sommige mensen voor suikerrijke drankjes als frisdrank. Deze hypertone dranken onttrekken echter juist vocht aan het lichaam. Water of thee is een betere keuze.

Meer water drinken met een waterkoele
© Pixabay.com

Maak water aantrekkelijk

Veel mensen geven aan maar weinig water te drinken omdat er weinig smaak aan zit. Dankzij hoogwaardige filtersystemen in deze keukenkranen is het water altijd lekker, zonder ongewenste smaken en geurtjes. U kunt uw water zelf nog een lekker smaakje geven met wat kruiden of een paar stukjes gesneden fruit. Hiermee kunt u eindeloos variëren.

Ook zijn er andere dranken die u kunt drinken in plaats van water. Uit deze waterkoelers haalt u met slechts één druk op de knop gekoeld, bruisend en heet water. Zo zet u gemakkelijk een kopje thee of drinkt u een glaasje prikwater met een schijfje citroen of limoen. Ook kunt u uw glas water af en toe verruilen voor een kopje koffie, maar doe dit niet te veel want koffie droogt juist uit. Thee is een uitstekende variatie op water en biedt gigantisch veel keuze uit verschillende smaakjes.

Maak er een gewoonte van

Door een gewoonte te maken van water drinken hoeft u hier niet te veel over na te denken. Start uw dag goed met een groot glas water. Door nog voor het ontbijt een groot glas water te drinken, begint u de dag meteen al gehydrateerd. ‘s Nachts verliest u namelijk via zweet en ademhaling veel vocht. Wen er uzelf aan om rond een uur of 11 nog eens een glas water te drinken, bij de lunch, rond een uur of 4, bij het avondeten en een uur voordat u naar bed gaat. Uiteraard kunt u wisselen met de smaken die u aan het water toevoegt en kiest u zelf voor gekoeld of bruisend water, of een lekker heet kopje thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!