Je zou het misschien niet vermoeden, maar het dak van een woning krijgt heel wat te verduren. Denk maar aan Uv-straling van de zon en zware weersomstandigheden. Het is daarom aangeraden om een dak zoveel mogelijk te beschermen en dat doe je met de juiste dakbedekking. Of jouw dak nu hellend of plat is, voor elk dak bestaat er wel de juiste bedekking en dat is EPDM. De dakbedekking van de toekomst, vooral omdat je hier gemakkelijk 50 jaar mee verder kan!

EPDM, de dakbedekking van de toekomst
© Commons.wikimedia.org

EPDM-rubber voor jouw dak

Vooral voor platte daken wordt EPDM-dakbedekking erg aangeraden. De bedekking is eigenlijk een soort elastisch rubber dat erg hoge temperaturen aankan en daarom dus erg geschikt is als dakbedekking. Bovendien heeft het erg weinig tot geen onderhoud nodig, wat ideaal is. EPDM is worteldoorgroei bestendig en hierdoor hoef je er dus niet meer naar om te zien eens het gelegd is. Het is duurzaam materiaal voor jouw dak, dat je kan laten leggen door specialisten of gewoon zelf kan leggen. Het is heel gemakkelijk in gebruik en zelf te verwerken. Vandaar dat deze dakbedekking steeds populairder en meer gekend wordt.

EPDM op maat te verkrijgen

Of je de dakbedekking nu zelf gaat leggen of laat leggen door een vakman, het zou handig zijn als de EPDM meteen op maat geleverd kan worden. En dat kan gelukkig ook want EPDM is echt op maat te verkrijgen waardoor je geen uren voorbereidingswerk meer hebt om van start te kunnen gaan. Niet alleen is op maat dakbedekking kopen een stuk goedkoper, maar je draagt ook je steentje bij tot het milieu omdat er minder reststukken als afval overblijven. EPDM op maat is dus ook perfect geschikt wanneer je een garage, veranda of tuinhuis laat bouwen.

Zelf EPDM-dakbedekking leggen

Deze dakbedekking laten leggen door een vakman is perfect mogelijk. Echter mag je niet vergeten dat het je een aardige duit zal kosten, terwijl je het ook perfect zelf kan aanpakken. Er zijn heel wat instructievideo’s die uitleggen hoe je van start gaat met het aanbrengen van deze dak bescherming.

EPDM, de dakbedekking van de toekomst!
© Commons.wikimedia.org

De juiste benodigdheden is vooral wat je nodig hebt om het leggen van EPDM goed te laten verlopen. Je hebt natuurlijk niet alleen de rubberfolie nodig, maar ook een EPDM kit en EPDM lijm. Het gebruiken van de juiste EPDM lijm is heel belangrijk bij het aanleggen van dit materiaal. Zo wordt het gebruik van EPDM bodemlijm aangeraden voor de verlijming van het rubber op verschillende soorten ondergronden. Terwijl het rubber gelegd wordt, kan de lijm nog gecorrigeerd worden. De contactlijm wordt dan weer gebruikt voor de openstaande kanten, hoeken en eventuele accessoires. Om de naden af te werken gebruik je best de EPDM Sealant Kit.

Complete dak pakketten

Beslis je om er met volle goede moed aan te beginnen, maar wil je niet alles apart aankopen? Dan kan je er ook voor kiezen om complete EPDM dak pakketten aan te kopen. Hierin zit alles wat je nodig hebt om het aanbrengen van het rubber tot een goed einde te brengen. Dankzij deze volledige EPDM pakketten wordt zelf EPDM aanbrengen echt een fluitje van een cent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!