Iets dat jouw woning een luxe uitstraling kan geven, is het creëren van een zithoek naast de bestaande in de woonkamer. Vaak zie je dat hotelkamers een zithoek hebben. Dit geeft je toch een bepaald luxe gevoel. Daarnaast is zo’n zithoek ideaal om je terug te trekken met een boek, of om een kopje thee te drinken met een kennis. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het creëren van een zithoek.

© Pixabay.com

Gebruik barkrukken!

Een originele manier om een zithoek te creëren, is door barkrukken te gebruiken. Je kunt met een ruimte spelen door juist een hoge tafel met barkrukken te plaatsen. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Voor ruimtebesparing is het ideaal om krukken te plaatsen met een lage leuning, zodat je ze onder de tafel kunt schuiven. Voor een echt luxe uitstraling kun je ook kiezen voor lederen barkrukken. 

Wat je ook kunt doen met hoge krukken, is deze in de keuken plaatsen. Als je bijvoorbeeld een kookeiland of barretje hebt, is dit een ideale oplossing. Je gebruikt dan vrijwel geen extra ruimte, maar kunt toch een extra zithoek plaatsen om bijvoorbeeld te ontbijten of te aperitieven. Krukken zijn vaak in diverse hoogtes verkrijgbaar, waardoor ze onder vrijwel elke tafel te plaatsen zijn. Wil je het interieur spannend houden? Combineer dan verschillende modellen krukken met elkaar! 

Sofa’s en zetels

Sofa’s of zetels hoeven helemaal niet veel ruimte in jouw woning in beslag te nemen, maar kunnen juist makkelijk een leuke zithoek creëren. Als je een lege hoek hebt in je woning, kun je hier bijvoorbeeld twee 1-zit sofa plaatsen met een tafeltje. Sofa’s geven toch net een wat ander gevoel dan krukken. Het voelt misschien wel iets luxueuzer aan als je lekker ontspannen in zo’n sofa kunt ploffen. 

© Pixabay.com

Kleine ruimte

Heb je een wat kleinere ruimte om mee te werken, maar wil je wel graag een zithoek? Mensen denken dan juist dat meerdere kleine meubels de ruimte groter laten lijken. Maar eigenlijk kan je soms beter wat minder, maar grotere meubels kiezen. Een wat grotere sofa met een salontafel en een Tv-meubel ziet er een stuk rustiger uit dan verschillende zetels met kleine salontafeltjes erbij. 

Vergeet de verlichting niet

De juiste verlichting kan een zithoek maken of breken. Als je gaat voor een knusse zithoek, kun je het beste gaan voor warm licht. Staande lampen zijn ideaal voor in een zithoek. Je kunt ze achter de bank plaatsen en het licht over de gehele hoek heen laten schijnen. Zo neemt de lamp ook niet te veel ruimte in beslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!