Zoals iedereen wel terdege beseft, staat een goede gezondheid voorop. Het is dan ook belangrijk om goed in vorm te blijven. Een actieve levensstijl draagt daar zeker en vast aan bij. Er zijn momenten dat we niet goed de kans hebben om erop uit te gaan. We kunnen dan eenvoudig dichtbij huis en in huis zelf ook de gelegenheid benutten om in beweging te blijven en vooraleer ook om ermee te beginnen wat meer zelf in beweging te komen. Je kunt zelf eraan werken om je conditie te verbeteren door gewoon wat meer in actie te komen!

Dit is jouw huis-tuin-keuken-workout
© PxHere.com

Onderhoud van huis en tuin houden je vitaal

We kunnen zelf meer huishoudelijk werk gaan verrichten voor de nodige extra beweging. Wat dacht je van het ramen lappen en de vloer dweilen of gewoon wat vaker de stofzuiger ter hand nemen? Het simpele schoonmaakwerk kan voor een afwisseling aan bewegingen zorgen, zonder dat je naar de sportschool hoeft te gaan. Je kunt zo een heuse work-out realiseren.

Dit kunnen we ook bereiken door op een mooie dag lekker aan de slag te gaan in onze eigen tuin of door buiten bezig te gaan met al het werk rondom het huis. Er is altijd wel wat te doen om alles goed bij te houden. Bovendien ben je dan ook meteen lekker in de buitenlucht aan het werk, dat is nog eens extra gezond! Klusjes buiten zoals het tuinieren, het zemen van de ramen, het aanvegen van het erf of het wassen van de auto geven ook nog eens meteen resultaat en daar knap niet alleen jij van op!

Sportoefeningen thuis

We kunnen in ons ritme van iedere dag ervoor kiezen om regelmatig specifieke oefeningen te doen, gericht op het afwisselend gebruik van onze spieren. Op internet kun je vele voorbeelden vinden. Ook kunnen heuse instructiefilmpjes je begeleiden bij het doen van je oefeningen. Soms zijn er ook speciale uitzendingen op tv om je daarin te ondersteunen. Je kunt dan aansluiten met de oefeningen die voorgedaan en gevolgd worden door een groepje sportievelingen. Hetzelfde geldt voor het beoefenen van yoga. Daarnaast is yoga ook heilzaam voor de geest, omdat het naast de inspanning ook ontspannend werkt. Zo kun je eenvoudig wat extra beweging inpassen in je dagelijks leven.

Huis-tuin-keuken-workout
© PxHere.com

Looptraining in je eigen omgeving

Wanneer we besluiten om wat meer dingen aan te pakken, komen we vanzelf in actie en bij actie hoort de nodige beweging. We kunnen er eens vaker voor kiezen om de was op zolder of buiten op te hangen en het traplopen komt dan vanzelf om de hoek kijken. Het traplopen is een eenvoudige manier om je conditie te vergroten. Ook als er geen klusjes te doen zijn, kun je altijd toch van de trap gebruik maken om wat extra sportief bezig te zijn en jezelf zo lichamelijk te oefenen. Het is vergelijkbaar met een soort van cardiotraining.

Als er mogelijkheden zijn om buiten te lopen, is dat naast het traplopen ook zeker aan te raden. Misschien beschik je over een iets grotere tuin. Dan kunt je ervoor kiezen om iedere dag wat looptraining buiten gaan doen. Dat kan in de vorm van ontspannen rondwandelen, maar ook door hard te gaan lopen. Je kunt dit ook combineren met touwtje springen of baloefeningen als je dat wilt. Meer in beweging komen door meer te lopen, is een eenvoudige manier om tot een actievere en gezondere leefstijl te komen en deze in te passen in je dagelijks leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!