Freelancers, startende zelfstandige en nu ook gewone werknemers: thuiswerken is zeker niet meer zo’n uitzondering. Werken in pyjama vanuit je zetel of bed kon prima toen we nog in volle crisistijden zaten, maar nu mag het toch wat professioneler. En als je ‘t doet, wil je ‘t goed doen. In deze blog lees je tips voor het inrichten van je homeoffice.

© Pixabay.com

Post corona 

Als er één maatregel mocht blijven hangen uit de coronacrisis is het wel het thuiswerken. Veel bedrijven zijn overgeschakeld naar een hybride systeem tussen thuiswerk en officetime. Hoewel de meesten hun knappe kop nog wel een of twee keer per week verplicht op kantoor laten zien, zijn er ook voldoende voorbeelden van bedrijven die hun kantoorruimte opdoekten en waar thuiswerken de norm werd. ‘Makkelijker, kostenbesparend en meetings kunnen ook gewoon online’, klinkt het. En waarom niet eigenlijk? Thuiswerk is voor ouders die het drukke gezinsleven met een hectische job combineren een verademing. Want tussen de meetings door kan er al gauw eens een wasmachine worden ingeladen. Handig dus, op voorwaarde dat je de ruimte hebt. Een extra kamer die je als bureauruimte kan gebruiken is wel net zo handig. Want videocalls in de woonkamer op woensdagnamiddag met 3 gillende bengels in huis zijn quasi onmogelijk, dat heb je nu wel geleerd. 

© Pixabay.com

Green it up! 

De must have voor je nieuwe bureau? Een toffe plant. Onderschat het effect van wat groen in een ruimte niet. Leukerds zijn de monstera deliciosa of dé vensterbankparel – de vrouwentong. Makkelijke planten waar je niet veel omkijken naar hebt, zo kan je al eens een gietbeurt overslaan, de monstera is er niet rouwig om. Het is trouwens een prachtige plant in combinatie met een wavegordijn tot aan de grond. Très chique, en een prima achtergrond voor je volgende meeting! 

Daglicht

Niet de luxe van een extra kamer? No worries, je kan ook een bureauhoek voorzien. Kies een plekje aan een raam voor voldoende daglicht. Ook handig om af en toe naar buiten te staren voor wat inspiratie of om te kijken wat de kat van de buren weer aan het uitspoken is.  Tijdens een meeting wil je natuurlijk geen reflectie van de zon op je scherm. Dé oplossing is raamdecoratie zoals lamellen of een rolgordijn.

Ergonomisch bureaumeubilair 

Die oude tafel kan nog prima dienst doen op je nieuwe werkplek, maar als het over je  bureaustoel gaat, kies je toch best iets ergonomischer dan de ordinaire keukenstoel. Je hebt maar één rug en als die naar de knoppen is, dan zal je het je serieus bekopen, neem het van iemand aan die een wekelijks een bezoekje aan de kraker brengt. Een nieuwe bureaustoel hoeft niet per se handen met geld te kosten, ook Ikea heeft leuke en degelijke exemplaren die vriendelijk zijn voor je rug én voor je portemonnee. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!