Als je duurzaam wilt leven, kun je hiervoor helaas nog vaak diep in de buidel tasten. Dit is jammer, omdat een duurzame keuze minder impact heeft op de aarde. De aarde die we met elkaar zo (zouden moeten) koesteren. Als het aankomt op elektronica zoals smartphones, wordt het ons ook niet erg makkelijk gemaakt. Ieder jaar komt er wel een nieuwe smartphone uit. Een nog snellere processor en een extra cameralens zouden dit rechtvaardigen. Veelal worden hiervoor ook een hoop nieuwe grondstoffen verbruikt. Ervaring leert dat “oudere” model iPhones net zo goed zijn. Toch is het in de huidige consumptiemaatschappij heel normaal om het nieuwste van het nieuwste te willen. Hoe jonger de leeftijd is, des te meer dit regel dan uitzondering lijkt. Gelukkig is er een positieve trend gaande. Vooralsnog is dit een ontwikkeling die vooral bij de oudere smartphone-gebruikers is terug te zien: refurbished.

© Pixabay.com

Voordelig en duurzaam

Refurbished betekent letterlijk gereviseerd. En zoals bij een motorblok van een auto of een klassieke piano, houdt dit in dat iets terug in nieuwsstaat wordt gebracht. Het is dus vooral van toepassing op gebruiksvoorwerpen. Producten die nog steeds waardevol zijn en met een goede opknapbeurt weer jaren meegaan. Refurbished is vaak stukken voordeliger dan nieuw. Door een tweede leven te gaan aan producten, is het nog eens duurzaam ook. Een meer circulaire en duurzame economie wordt hiermee in de hand gewerkt. Dit geldt niet alleen voor auto’s of klassieke piano’s maar ook de geliefde maar kostbare producten van Apple. Zo heb je tegenwoordig al een refurbished iPhone vanaf honderd euro, waar je voor een nieuwe Apple iPhone ten minste het zesvoudige kunt wegtellen.

© Pixabay.com

Forza Refurbished iPhone

Bij Forza Refurbished vind je het grootste gamma refurbished iPhones en iPads van de BENELUX. Zo kun je hier nog steeds de iPhone 8 refurbished kopen. Ondanks het niet het laatste model iPhone is, beschikt dit over handige technieken zoals draadloos opladen. Daarbij heeft eenzelfde 12 megapixel camera zoals bijvoorbeeld de iPhone SE uit 2022. Doordat Apple met de chip al jaren vooroploopt met de snelste processor is ook de snelheid en efficiëntie zeer goed. En voor dat alles betaal je nog geen tweehonderd euro. Je bespaart dus al snel 60% ten opzichte van de nieuwsprijs van zo’n negenhonderd euro. En duurzame keuze wordt zo een stuk leuker. 

Ben je liever op zoek naar een iPhone met een groter OLED-beeldscherm en technieken zoals Face ID en een dubbele camera? De refurbished iPhone X is in hetzelfde jaar als de iPhone 8 uitgebracht, maar is voor de meer eisende gebruiker. Daarbij willen we de iPhone 8 niet te kort doen. Velen verkiezen de fysieke thuiskop bewust boven de gezichtsherkenningsscan van de iPhone X. Echter, als je hieraan kunt wennen heb je met een bedrag van tweehonderdvijftig euro Apple-innovaties in huis die vandaag de dag nog steeds op de meest recente modellen zijn terug te vinden. Kortom, de keuze is reuze. En doordat partijen zoals forza-refurbished.be over zo’n groot gamma beschikken, is er voor ieder type gebruiker én ieder budget een duurzame én voordelige iPhone. Dus wil je een iPhone, maar niet de hoofdprijs opdoen? Bij Forza Refurbished, een Keurmerk Refurbished leverancier, ontvang je ook nog eens twee jaar garantie, óók op de batterij. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan staan ze dus ook voor je klaar. Dit moet je bij een particuliere tweedehands of nieuwe iPhone vaak nog maar afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!