Het is zover! Je partner heeft je ten huwelijk gevraagd. Tijdens jullie verloving hebben jullie tijd om je droomhuwelijk te plannen. Met een hele waslijst aan to do’s zou je misschien nog wel één van de belangrijkste zaken kunnen vergeten: trouwkaarten. Weet jij waarop je allemaal moet letten bij het maken van zo’n belangrijke kaart? Lees het hieronder!

© Pixabay.com

Volg je gevoel bij het kiezen van een design

Bij het maken van een trouwkaart, start je meestal met de look of het design. Online kan je je gading vinden in de duizenden designs die gespecialiseerde kaartjessites aanbieden. Wil je liever iets uniek dat niemand anders heeft? Zoek dan inspiratie op Pinterest en maak een moodboard met designs, patronen en een kleurenpalet dat jullie mooi vinden. Hiermee kan je aankloppen bij een grafisch designer. Hij of zij kan op basis van het moodboard jullie droomkaart ontwerpen.

Denk aan alle belangrijke info voor jullie grote dag

Een mooie kaart ontworpen? Dan kan je nu aan de slag met de tekst. Je creativiteit houd je voor het laatst. Allereerst is het noodzakelijk om alle belangrijke info die jullie gasten nodig hebben, op jullie trouwkaarten te zetten:

  • Namen

Vermeld zowel jullie voor- als achternaam en start met de naam van de bruid. Indien jullie beiden hetzelfde geslacht hebben, heb je uiteraard de keuze.

  • Datum

Vermeld wanneer jullie gaan trouwen, inclusief de weekdag en het jaartal.

  • Locatie en tijdstip

Maak duidelijk waar en wanneer je gasten verwacht worden. Houden jullie naast de huwelijksvoltrekking in het gemeente- of stadhuis ook een ceremonie in de kerk? Vermeld dan ook het adres van de kerk en het uur van aanvang van de ceremonie. Vergeet daarnaast ook de locatie en de aanvangstijd van de receptie en het huwelijksfeest niet.

  • Cadeautip

Leggen jullie een traditionele huwelijkslijst of verkiezen jullie een financiële bijdrage voor jullie honeymoon? Laat het je gasten weten en vermeld onderaan de kaart een cadeautip.

  • Contactgegevens

Vermeld jullie beide gsm-nummers op de kaarten. Zo kunnen jullie gasten eventueel nog vragen stellen en laten weten of ze al dan niet aanwezig zullen zijn op jullie grote dag.

© Pixabay.com

Zet een mooie, persoonlijke tekst op de kaart

Naast alle belangrijke info die we hierboven opsomden, is er natuurlijk ook ruimte voor een persoonlijke tekst voor jullie gasten. Schrijf zelf iets en volg je hart of besteed dit schrijfklusje uit aan iemand die goed teksten kan schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!