De badkamer is de ruimte in je huis die voor vrijwel iedereen belangrijk is, alleen al om het feit dat je er elke dag meerdere keren komt. Qua badkamer inrichting kun je veel verschillende keuzes maken, van een bepaalde vloer tot het soort wastafel en van de douche tot het plafond. Om het allemaal iets makkelijker te maken hebben we hieronder een aantal praktische tips op een rijtje gezet, zodat jij je badkamer helemaal naar eigen smaak kunt inrichten.

Praktische tips om je ideale badkamer te creëren
© Pixabay.com

Lichte en neutrale kleuren zorgen voor een ruimtelijk gevoel

Een van de belangrijkste zaken voor een mooie badkamer zijn de kleuren. De uitstraling wordt vooral hierdoor bepaald. Met lichte kleuren krijg je een ruimtelijk effect, wat heel fijn is, omdat badkamers vaak vrij klein zijn. Bovendien ben je niet zo snel uitgekeken op lichte en neutrale kleuren. De kans dat je over een paar jaar nog steeds blij bent met de badkamer inrichting is daarom groter.

Maak sfeer met goede verlichting

Met goede verlichting zorg je voor een fijne sfeer in huis, zeker ook in de badkamer. Zorg vooral voor genoeg licht en plaats deze op praktische plaatsen. Daglicht is echter nog altijd het beste licht, dus probeer hier zoveel mogelijk van mee te pikken door grote ramen te nemen.

Maak van een goede douche een prioriteit

De douche is de eyecatcher van elke badkamer en daarom erg belangrijk. Wij raden vaak aan om te kiezen voor een inloopdouche, omdat dit ruimtelijker lijkt. Dit kun je eventueel in combinatie met een glazen douchewand doen. Op die manier wordt de douche geen afgeschermde ruimte. Hetzelfde geldt voor een douchedeur, als je die in glas neemt, creëer je meer ruimte in je badkamer.

Zwevende badkamermeubels zijn hip en praktisch

Een goed badkamermeubel zorgt voor veel opbergruimte en is daarmee heel handig. Maar een badkamermeubel heeft ook veel invloed op de uitstraling van je badkamer. Met zwevende badkamermeubels zit je op beide gebieden goed.

Praktische tips om je ideale badkamer te creëre
© Pixabay.com

Ga voor tijdloos

Wanneer je een nieuwe badkamer gaat inrichten kun je geneigd zijn om voor hippe onderdelen en inrichting te kiezen. Als je er nog lang moet wonen is het echter slimmer om te gaan voor een tijdloze inrichting. Als je toch hele hippe dingen wilt, ga dan voor accessoires. Die zijn veel makkelijker te vervangen.

Denk vooraf goed na over de stijl

Denk voordat je gaat beginnen goed na over de stijl van je badkamer en de combinaties die je wil maken. In sommige gevallen kun je prima meerdere stijlen combineren, maar je kunt er ook de plank mee mis slaan. Denk er dus vooraf over na, zodat je zeker weet dat alles bij elkaar past.

Maak het niet te gek

Dit klinkt niet als een spannende tip, maar less is more is niet voor niets een bekende uitspraak. Deze geldt ook voor badkamers. Als je te veel opvallende zaken in je badkamer stopt wordt het al snel rommelig en druk, terwijl de meeste mensen juist rust en ruimte willen. Kies een paar mooie onderdelen uit, en pas de rest daarop aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!