Een wasmachine kopen doe je niet iedere dag, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Gelukkig worden wasmachines uitgebreid getest. Hierdoor kun je deze met elkaar vergelijken op kwaliteit en op prijs. Vraag jij je af welke wasmachine het beste wasresultaat geeft, beschikt over de meeste functies of juist extra zuinig wast? Lees snel verder, want wij hebben de 3 beste wasmachines voor je op een rij gezet.

De 3 beste wasmachines
© Pixabay.com

AEG L6FBSPEED

Als je op zoek bent naar een zeer energiezuinige wasmachine waarmee je de was kunt doen voor een klein gezin, is de AEG L6FBSPEED met energielabel A+++ een uitstekende keuze. De wasmachine heeft een vulgewicht van 8 kg en is daardoor geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen. Het toerental bedraagt 1600 rpm en de wasmachine centrifugeert met een geluidsniveau van 75 dB.

De AEG L6FBSPEED blinkt uit in gebruiksgemak. Zo is deze wasmachine voorzien van een beladingssensor, een resttijdindicator, automatisch uitschakelen, startuitstel, een kledingbeschermende trommel en een zelfreinigende wasmiddellade. Daarnaast is het mogelijk om tussentijds was toe te voegen. Je hebt de keuze uit 10 wasprogramma’s. Qua formaat is de AEG L6FBSPEED is 60 cm breed, 85 cm hoog en 60 cm diep en weegt deze wasmachine zo’n 74,5 kg. Het verbruik bedraagt ongeveer 156 kWh per jaar. Dit komt neer op iets meer dan €35,- per jaar. De wasmachine kost €499,00.

Haier HW80-B14636

Haier is een relatief nieuw merk dat al snel een grote speler is geworden op de wasmachinemarkt. De milieuvriendelijke wasmachine heeft A+++ en er past 8 kg was in de machine. Met een toerental van 1400 rpm komt je was redelijk droog uit de machine, wat prettig is als je geen wasdroger hebt. De Haier HW80-B14636 heeft een geluidsniveau van 67 dB, wat wil zeggen dat deze redelijk geluidsarm is. De wasmachine is voorzien van de meest populaire features, zoals startuitstel, een resttijdindicator, een kledingbeschermende trommel en een beladinssensor.

Je hebt de keuze uit maar liefst 16 programma’s. Het verbruik van de Haier HW80-B14636 komt nog lager uit dan van de AEG wasmachine met zo’n €22,- per jaar aan stroomkosten. De wasmachine zelf kost €449,00.

De 3 beste wasmachine
© Pixabay.com

Miele WCI330 WCI330 PowerWash XL

De Miele WCI330 WCI330 PowerWash XL is de beste high-end wasmachine. Deze bevindt zich dan ook in een andere prijscategorie dan de andere 2 opties. Met de voorprogrammering kun je zelf instellen wanneer je het volgende wasprogramma wilt laten starten. Zo kan de wasmachine bijvoorbeeld precies klaar zijn op het moment dat je thuis komt uit je werk. Daarnaast zijn de wasmachines van Miele voorzien van zeer sterke en slijtvaste motoren, waardoor je jarenlang plezier hebt aan je nieuwe wasmachine.

Dankzij de EcoFeedback-functie heb je altijd volledige controle over de kosten. Je krijgt namelijk een nauwkeurige indicatie van het werkelijke energie- en waterverbruik. Voor deze wasmachine zelf betaal je €1200,-. De garantie op het apparaat is dan ook erg lang. Voor het totale waterbeschermingssysteem garandeert de fabrikant 20 jaar lang bescherming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!