Als horeca-uitbater, ken je het belang van de juiste keukenapparatuur. In een restaurant of een bar heb je toestellen nodig die het mogelijk maken om snel en efficiënt te werken.

Professionele horeca-apparatuur
© Pixabay.com

Efficiënt werken

Net als elke ondernemer wil je als eigenaar van een horecazaak je winst maximaliseren. Professionele horecatoestellen helpen je daarbij. Je zou kunnen stellen dat je met uitstekende apparatuur tijd koopt en dus extra klanten kan ontvangen. Hoe minder tijd je nodig hebt om je toestellen te bedienen, hoe meer gasten je van dienst kan zijn. 

Zulke toestellen verschillen doorgaans sterk van diegene die je thuis gebruikt. Logisch natuurlijk, de keuken van je zaak en de apparaten worden veel intenser gebruikt. Een professionele keuken dient dan ook te worden uitgerust met veel robuustere machines. Bij de inrichting van je etablissement, bekijk je best op voorhand wat je precies nodig hebt. De keuze is immers groot. Het budget dat je kan besteden speelt uiteraard een rol. Maar nog andere factoren die minstens even belangrijk zijn, bepalen welke apparaten het meest geschikt zijn. Denk aan de beschikbare ruimte, de producten of gerechten die je wil aanbieden, de intensiteit van gebruik en het onderhoudsgemak.

Koele producten

Een horecazaak zonder een horeca koelkast is ondenkbaar. Koeling van je producten is noodzakelijk om de kwaliteit en smaak te behouden. Dat geldt voor alle soorten producten: beleg voor broodjes, ingrediënten voor vleesgerechten of een kaasbereiding, noem maar op. Zonder horeca koelkast, zullen je klanten al gauw naar je concurrenten gaan. Niet alleen voedsel dient koel bewaard te worden, ook bepaalde dranken zijn zo veel lekkerder als je ze koud drinkt. Achter de bar van je restaurant of in een café heb je dus net zo goed een degelijke koeling nodig. Niemand wil immers warme cola of warm bier in zijn glas.

Professionele horeca-apparatuu
© Pixabay.com

Ook al heb je de beste koelkast gekocht die op de markt te verkrijgen is, je moet ze wel geregeld reinigen. Als je dat niet doet, blijft de kwaliteit en smaak van producten natuurlijk niet optimaal. Doorgaans zijn de toestellen wel zo ontworpen dat het schoonmaken een minimale inspanning vraagt. Zowel voor de binnen- als de buitenkant volstaan lauw water en een milde allesreiniger.

Snel afwassen

Een horeca vaatwasser is nog zo’n apparaat dat onmisbaar is in een professionele keuken. In een kroeg of een restaurant is er een constante aanvoer van afwas. Zonder een horeca vaatwasser is de taak niet te overzien. Een wasprogramma bij zulke toestellen duurt doorgaans slechts enkele minuten, efficiëntie troef dus.

Net als bij andere apparaten, geldt ook voor vaatwassers dat ze geregeld moeten gereinigd worden. Er blijven immers etensresten achter in de zeef en in het toestel zelf. Na een tijdje komt er een onaangename geur uit je machine. Dat wil je natuurlijk vermijden. De binnenkant van het apparaat kan je schoonmaken door een speciaal reinigingsmiddel te gebruiken en een programma te starten zonder vaat in de machine. Ook ontkalken van de sproeiers en wasarmen is van belang om de levensduur van de vaatwasser te verlengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!