Wanneer je de badkamer wil renoveren zijn er een heleboel dingen waar je aan moet denken. Buiten hoe je wil dat het eindresultaat eruit ziet, zijn er ook andere zaken waar je aan moet denken. Wat is bijvoorbeeld je budget? Wil je nieuwe badkamermeubelen of wil je de bestaande meubelen een make-over geven? Daarnaast is de indeling van je badkamer ook belangrijk. Als je het toilet of de douche op een andere plek wil hebben, dan moeten er leidingen verlegd worden.

Trends voor badkamerrenovatie
© Pixabay.com

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends te zien in badkamers. Er zullen aspecten blijven die altijd ‘in’ zijn, maar afhankelijk van het seizoen kunnen bijvoorbeeld de tinten of materialen verschillen. Ben je benieuwd naar de trends anno 2021 als het gaat om de badkamer? Lees dan zeker verder!

Landelijke badkamer

Landelijke huizen en inrichting zijn enorm populair. Om het huis in dezelfde stijl te houden, zien we tegenwoordig ook vaker een landelijke badkamer. Een landelijke badkamer straalt een bepaalde warmte en luxe uit. Dit komt door het gebruik van houten badkamermeubelen in warme tinten bruin of geschilderd in beige en grijs. Deze warme tinten worden vaak gecombineerd met graniet of een andere natuursteen om het landelijke gevoel te versterken. Ook kies je dan vaak voor een wat warmer, gelig licht en landelijke lampjes boven je spiegel. Dit voelt al snel een stuk gezelliger dan hele witte, felle verlichting. 

Brushed Rose gold

Een andere trend die we steeds vaker terug zien komen, zijn (matte) rosé gouden accenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan strakke witte badkamermeubelen met een rosé gouden wastafel-, douche- en badkraan. Goud heeft een erg tijdloze uitstraling. Wanneer je dit combineert met diverse kopertinten creëer je een luxe en unieke ambiance. Al kan rosé goud wel wat een lastige kleur zijn om te combineren. Wij vinden de combinatie van rosé goud met pasteltinten en andere zachte kleuren een echte aanrader. De zachtheid van deze tinten versterkt het effect van de rosé gouden accenten en geeft je dat Hollywood hotel gevoel.

Trends voor badkamerrenovati
© Pixabay.com

Spiegels

De derde trend die we zien, zijn de spiegels in de badkamer. Een spiegel is namelijk niet alleen praktisch, maar heeft veel invloed op de uitstraling van je badkamer. Een grote spiegel laat je badkamer er ten eerste een stuk groter uitzien door de reflectie van de meubelen of het raam. De vorm van de spiegel kan ook veel doen. Een rechthoekige vorm geeft bijvoorbeeld een tijdloze uitstraling. In romantischere badkamers, zien we dan eerder een ronde of ovale spiegel omdat die een wat zachtere look creëren. Zo’n spiegels of antieke exemplaren zouden dus goed passen bij een landelijke badkamer. Ten slotte geven smalle spiegels juist weer een moderne uitstraling aan je badkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!