Lukt het jou niet meer om ongestoord in de tuin te genieten op een zomerse dag? Word je direct lastiggevallen door wespen zodra jij je in de tuin begeeft? Dan kun je met recht spreken van wespenoverlast. De wespen verstoren immers jouw wooncomfort. Dit is niet alleen erg vervelend, maar deze insecten kunnen ook nog eens gevaarlijk zijn. Laat wespen daarom altijd zo snel mogelijk bestrijden als je kampt met wespenoverlast.

© Pixabay.com

Waarom wespen gevaarlijk zijn

Wespen worden vaak als irritant betiteld vanwege hun zoemende geluid. Maar het is niet het zoemende geluid dat deze beestjes gevaarlijk maakt. Het zijn de steken die een wesp uit kan delen die het beestje gevaarlijk maken. Een wespensteek zorgt doorgaans voor pijn, jeuk en voor een zwelling van de huid. Deze huidklachten treden op als er sprake is van een milde reactie op de wespensteek. Maar wanneer men allergisch is voor wespengif kan een allergische reactie tot de dood lijden. Wespen zijn dus met recht gevaarlijk te noemen. Een wespennest verwijderen is daarom altijd aan te raden als deze is gevestigd in jouw woonomgeving.

Hoe gaat een wespenbestrijder te werk?

Het verwijderen van een wespennest kun je beter niet zelf doen. Zoals gezegd kunnen wespen gevaarlijke steken uitdelen. Wanneer je een wespennest op een onjuiste manier verwijdert, zullen de vrijgekomen wespen om zich heen steken. Dit levert vanzelfsprekend een zeer gevaarlijke situatie op. Laat de wespenbestrijding daarom altijd aan een professional over. Een professionele wespenbestrijder beschikt over een grote dosis kennis, ervaring en goed materieel. Hierdoor kan hij snel en doeltreffend het wespennest verwijderen. Alvorens de wespenbestrijder het nest verwijdert, zal hij de exacte locatie van het wespennest vaststellen. Is dit duidelijk? Dan zal hij vervolgens gehuld in beschermende kleding starten met de bestrijding van het wespennest.

© Pixabay.com

Wespennest in of rondom huis voorkomen

Wanneer je kampt met een wespennest is er gelukkig altijd een professionele wespenbestrijder die je kan helpen. Maar het liefst voorkom je een wespennest in of rondom huis natuurlijk. Het volledig voorkomen van een wespennest is lastig, het blijven immers insecten. Echter, je kunt de kans op een wespennest in of rondom huis wel aanzienlijk verkleinen. Maak simpelweg jouw woning onaantrekkelijk voor deze insecten en voorkom zo dat jouw woning hun thuisbasis wordt! Dicht bijvoorbeeld alle gaten en kieren. Wespen maken namelijk graag hun nest in jouw spouwmuur. Door deze gaatjes te dichten voorkom je dat hier een wespennest gebouwd kan worden. Hebben de wespen ondanks deze preventieve maatregelen toch jouw woning als uitvalsbasis gekozen? Schakel dan een professionele wespenbestrijder in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!