Wanneer je vakantie hebt, maar niet in de mogelijkheid bent om op reis te gaan, dan kan je maar beter het vakantiegevoel naar eigen tuin brengen. Niet iedereen heeft immers het geluk om een zwemband in eigen tuin te hebben, maar je hoeft niet zo ver te gaan om het vakantiegevoel in eigen tuin te kunnen opwekken. Wat bloemen en planten en de juiste tuinmeubels erbij en meer heb je echt niet nodig! Wat dacht je bijvoorbeeld van een goede set tuinstoelen en ligstoelen?

Tuinstoelen en ligstoelen, een must in de tuin!
© Overstockgarden.be

Een tuinstoel of ligstoel, is er een verschil?

Een ligstoel of een tuinstoel, veel mensen weten eigenlijk niet echt wat het verschil ertussen is. In principe is er niet echt veel verschil tussen deze twee stoelen. Een tuinstoel kan evengoed een ligstoel zijn en een ligstoel voor buiten is ook een tuinstoel. Het verschil zit hem vooral in datgene waarvoor je hem gebruikt. Tuinstoelen zijn voornamelijk stoelen die worden gebruikt aan een tuintafel en waarbij je voornamelijk rechtop in zit. Je kan de tuinstoelen vaak ook wel verstellen, maar dan vooral wat betreft de rugleuning. Bij ligstoelen is dat verhaal anders. Deze worden vooral gebruikt om echt in te liggen en om in te zonnen. Hiervan kan je de rugleuning plat leggen en soms ook het voeteneinde hoger of lager zetten.

Nuttige tips voor het kiezen van de juiste tuinstoelen

Een goede tuintafel, daar horen goede tuinstoelen van Overstock Garden bij. Maar wat zorgt er nu voor dat een tuinstoel een goede tuinstoel is? Wanneer je een set met tuintafel en tuinstoelen in een koopt, dan heb je waarschijnlijk sowieso tuinstoelen die onder de tuintafel passen. Koop je echter apart de tuinstoelen, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze niet te hoog of te laag zijn en comfortabel zitten in combinatie met de tafel. Vervolgens is het zitcomfort erg belangrijk. Stoelen moeten goed en comfortabel zitten. Vervolgens is het onderhoud ook niet onbelangrijk, niemand wil tuinstoelen waar ze urenlang onderhoudswerk mee hebben.

Tuinstoelen en ligstoelen, een must in de tuin
© Overstockgarden.be

Ook is de grootte van de tafel belangrijk om te weten hoeveel tuinstoelen je zal nodig hebben. Heb je maar een kleine vierkante tafel, dan zal je maar 4 tuinstoelen nodig hebben. Heb je echter een lange rechthoekige tafel, dan zullen dit er wel wat meer zijn. Heb je totaal geen idee welke tuinstoelen je moet kiezen, dan kan je altijd advies vragen in de winkel. Belangrijk is ook om altijd te testen voor je gaat kopen!

Nuttige tips voor het kiezen van de juiste ligstoelen

Ook in het kopen van ligstoelen wil je liefst geen fouten maken en een kat in een zak kopen. Daarom geven we met plezier wat tips voor het kopen van de goede ligstoel. Een aantal belangrijk dingen die je moet overwegen bij het zoeken tussen ligstoelen is of de stoelen verstelbaar zijn? Je wil misschien wel is graag iets klein eten of drinken in de ligstoel en dit ga je niet al liggend doen. De stoel dan rechtop kunnen zetten is wel zo handig. Bovendien is het ook belangrijk dat ligstoelen gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Een ligstoel aankopen met wieltjes aan de onderkant kan dus wel het overwegen waard zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!