Ben je van plan om je woning een industriële look te geven? Goed idee! De industriële trend is al een aantal jaar populair onder menig mens en dat is niet voor niets: de stoere, rauwe en robuuste stijl is er een waar je flink los op kunt gaan. Of je nou volledig industrieel wilt of juist accessoires: er is genoeg aanbod om uit te kiezen. Hoe creëer je die industriële living precies? In dit artikel leggen we het je uit. Laat je inspireren!

© Pexels.com

Waar komt de industriële trend vandaan?

De naam zegt het al: industriele interieurs zijn geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw. Dit zijn gebouwen waar praktisch nut voorrang kreeg op esthetica en overbodige versieringen. Het is dus een type minimalisme wat een zekere rust met zich mee brengt, terwijl het tegelijkertijd gebruik maakt van rauwe en versleten materialen.

1. Stel een moodboard samen

De eerste stap om een passende industriële living te creëeren voor je droomwoning is om een moodboard samen te stellen. Via Google, Pinterest en bijvoorbeeld tijdschriften kun je op zoek gaan naar inspiratie met wat past bij jou en dat wauw-gevoel geeft. Zo kun je later gerichter bouwmaterialen, meubelen, kleuren en accessoires kiezen.

2. Back to basics met rauwe materialen

Industriële interieuren hebben een flink voordeel: je bent veel minder tijd en geld kwijt in de afwerking. Dit komt omdat je afwisselt tussen effen, afgewerkte oppervlaktes en ruwe bakstenen muur, ijzeren steunpilaren of houten balken. Ook de vloer hoeft niet ingewikkeld te zijn: gepolijst beton geeft je woning direct een industriële aanblik.

© Pexels.com

3. Kies voor meubilair met minimale details

De ruwe en minimalistische materiaalkeuze kun je het beste ook doortrekken in je meubilair. In dit geval is het echt less is more– hoe cliché dit ook klinkt. Je vindt dit soort meubilair bijvoorbeeld bij Robuustetafels.be. Vind je het grijze en donkere toch iets te somber? Combineer het dan met een gekleurde muur bijvoorbeeld.

4. Stop kabels en leidingen niet weg

Bij een industrieel interieur hoef je elektriciteitskabels en waterleidingen niet weg te stoppen. Dit zorgt juist voor die industriële look. Het geeft textuur in een grote, open ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!