De mancave is essentieel Je hebt het simpelweg af en toe nodig om je terug te trekken en even te ontspannen. Een ruimte waar alles mag, maar niets hoeft. Hoe je de ruimte ook inricht, er zijn een paar cruciale onderdelen: je hobby is er uitvergroot en je kunt er ontspannen. Heb jij nog geen mancave thuis? Hierbij drie ideeën die je per direct in je huis wilt hebben.

© Pexels.com

Mancave 1: jouw eigen kroeg

Kom je het best tot zijn recht in de bruine kroeg? Haal hem in huis door zoveel mogelijk hout in het interieur te verwerken. Denk hierbij aan een houten lambrisering, houten barkrukken en een donkerbruine bar. De biljarttafel mag niet ontbreken. Mocht je met meer dan twee in de ruimte zijn, is het leuk als zij zich ook kunnen vermaken terwijl er een potje biljart gespeeld wordt. Een dartbord biedt uitkomst in dergelijke situaties.
Verder gebruik je schaarse verlichting, hang je ingelijste oude voetbalfoto’s – of iedere andere willekeurige sport waar je fan van bent – aan de muur en zorg je voor genoeg koude biertjes binnen handbereik. In het meest ideale scenario heb je een koperen tap. Mocht dit een bridge too far zijn, kies dan voor een kleine koelkast onder de bar. Zorg ervoor dat je genoeg stopcontacten tot je beschikking hebt. Niet alleen de koelkast, maar ook een frituurpan of een airfryer komen goed tot zijn recht bij de bar. Let wel: dit is alleen handig als je tegelijkertijd goede afzuiging hebt.

Mancave 2: de gameroom

Zijn kroegen niet jouw ding en gaan jij en je vrienden liever op in een scherm? Dan is de gameroom iets voor jou. Plaats een groot bureau, een draaistoel en meerdere monitoren voor op het bureau. Zorg ervoor dat je een goede game pc in huis hebt. Mocht je hierover twijfelen kun je het beste sites als Tweakers en Bright raadplegen. Of je kan een casino online Belgie eens proberen. Let erop bij het plaatsen van het bureau dat de lichtinval vanaf de zijkant komt. Anders heb je misschien te maken met tegenlicht en dat gaat ten koste van je ogen. En je spel.
Aan de andere kant van de kamer plaats je een loungebank met een salontafel. Plaats tegenover de bank een tv met een spelcomputer met meerdere controllers.
Er is niets vervelender dan wanneer je er middenin zit en iemand komt vragen of het geluid minder hard kan. Zorg er daarom voor dat je de kamer hebt bewerkt met geluiddichte isolatie. Werk de kamer af met een vitrinekast waar je jouw collectors items in kwijt kunt en werk kabels weg met kabelgoten en kabelbinders. Last but not least: mocht je kamer ver verwijderd zijn van de router, plaats dan een versterker. Veel game plezier!

© Pexels.com

Mancave 3: de wijnkamer

Ben jij meer van wijn in plaats van bier en heb je een souterrain? Perfect! Dan heb je de juiste ingrediënten in huis voor een heuse wijnkamer. Plaats stellingkasten waar je de wijn in bewaart. Het liefst van hout; zo maak je een authentieke sfeer. Let erop dat de ruimte eenzelfde temperatuur moet hebben en af en toe gelucht wordt. Anders bederft de wijn. Plaats een klimaatkast, wijnrek en heb glazen voor rode, witte en mousserende wijn. Aparte waterglazen zijn leuk voor het idee. Vergeet hier ook de loungebank en de salontafel niet. Zorg ervoor dat je een smaakwiel hebt liggen. Zo kun je altijd een proeverij organiseren met je vrienden. Dit doet het ook leuk bij de vrouwen; mocht je een keer open huis houden in je mancave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!