Je wilt je badkamer renoveren, en weet al wat weg moet. Oude, versleten leidingen moeten er uit, de ventilatie moet vlotter, enzovoort. Maar wat wil je er wél in? Welke investeringen zijn het waard en waarom? Lees hier hoe je je badkamer helemaal kan transformeren met twee toestellen.

© Pexels.com

Glazen douchewanden voor een open ruimte

Je badkamer kan je snel ruimer doen voelen dan hij is door middel van spiegels en glas. Een douche in een bad is passé en als je je douche dicht bouwt, lijkt het net alsof je ruimte kwijt bent. Ga daarom voor een glazen douchewand, die een praktisch en esthetisch nut heeft. Hij houdt het water weg van de rest van je badkamer én geeft daarbij de illusie dat de ruimte groter is dan in werkelijkheid. Eigenlijk maak je dus een inloopdouche, tenzij je kiest voor een glazen deur, dan maak je eerder een cabine. Een douchewand is ook een goede keuze voor mensen met een beperking die nood hebben aan toegankelijkheid. Aangezien er geen bad is is er dus ook geen drempel of opstapje. Daarbij is het gemakkelijk om schoon te maken en zoals eerder vermeld ziet het er gewoon knap uit. 

© Pexels.com

Nee, een bidet is niet passé

De gewoonte van een bidet te gebruiken is een tijdje uitgestorven, en nu weer teruggekomen. Op een bepaald punt was het zelfs een stereotype dat enkel rijke mensen bidets in huis te hebben. Gelukkig is dat dus niet waar. Als je nog nooit een bidet hebt gebruikt zal je verrast zijn door de voordelen ervan.
Het is eigenlijk een wasbak die los staat van de andere badkamertoestellen. Je gaat er op zitten met je gezicht naar de kraan toe en wast jezelf. Het punt is om je intieme zones niet af te vegen maar te wassen, om zo proper mogelijk te zijn na een toiletbezoek. Niet alleen is het dus netter dan wc papier, het bespaart het ook. Dus niet alleen properder voor jezelf, ook beter voor het milieu!
Daar stopt het niet, ze kunnen ook gebruikt worden als voetbadje of als wastafel voor baby’s. De bassin kan je namelijk dichtstoppen zodat het kan vollopen. Opnieuw is dit toestel dus voor mindervaliden en bejaarden een toegankelijk hulpmiddel om hun persoonlijke hygiëne te onderhouden. Let wel: als je een bidet gebruikt draai je in het begin de kraan best langzaam open zodat je niet verrast bent door een te harde of warme straal. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!