Raambekleding is evenals de rest van je interieur aan mode onderhevig. De tendens van de afgelopen seizoenen, maar ook voor het nieuwe seizoen, is die van natuurlijke materialen. Je ziet het terug in het industriële interieur, in het landelijke interieur en in vele andere type interieurs. We willen het liefst robuuste afwerkingen van écht hout. Hout wat onbehandeld is en wat gecombineerd mag worden met metalen onderstellen. Deze natuurlijke look zien we ook terug in raambekleding, waar overduidelijk houten jaloezieën een onderdeel van uitmaken. Hoe combineer je houten jaloezieën het beste met jouw bestaande interieur en wat voor soorten zijn er verkrijgbaar? We nemen het met je door in dit artikel.

© Pixabay.com

Natuurlijk hout, ook als raambekleding

Hout staat voor puur. Echte materialen die niet kunstmatig verkregen zijn. Precies wat we graag terugzien in ons interieur en dus ook binnen onze raambekleding. Houten jaloezieën geven een ultra moderne look aan je woning, hetzij in nordic stijl, of juist in de meer donkere, elegante café Parisien sfeer. Donkere houten jaloezieën geven je woning extra grandeur en zorgen voor een chique mondaine uitstraling, waar wit en zandkleuren de nordic stijl juist benadrukken. Je maakt de jaloezieën eenvoudig schoon door ze in gesloten stand met een stofdoek af te nemen.

Je bepaalt zelf de mate van lichtinval

Houten jaloezieën bieden je de mogelijkheid om minutieus de lichtinval en inkijk in huis te bepalen. Geen zin in zon? Draai de jaloezieën in de gewenste stand, waarbij je voldoende daglicht binnen krijgt, zonder direct zonlicht toe te laten. Dit geldt ook voor inkijk. In een schuin omhoog staande positie kijkt er geen mens meer bij jou naar binnen, zonder zelf in verduistering te zitten.

Je kunt je woning zelfs verduisteren (voor zover de jaloezieën dit toelaten; zwart verduistert beter dan wit) door de jaloezieën geheel dicht te draaien. Dit is vooral ‘s avonds handig, indien je niet beschikt over gordijnen.

Chic, het combineren van gordijnen met jaloezieën

Om het geheel echt af te maken kun je kiezen voor het plaatsen van gordijnen. Het is geen must, maar de combinatie houten jaloezieën en toepasselijke inbetween gordijnen zorgen voor een verbluffend effect in je woonkamer. Inbetween gordijnen zijn een combinatie van vitrage en overgordijnen; dunner dan overgordijnen en iets dichter geweven dan vitrage. We raden je aan om deze gordijnen te combineren in een kleur die precies matcht met jouw houten jaloezieën. De eenheid die beiden uitstralen geven de woonruimte een extra luxe beleving.

© Pixabay.com

Op maat gemaakte jaloezieën laten maken

Houten jaloezieën kennen verschillende maten lamellen. Brede lamellen geven je woning een eigentijdse, stoere uitstraling, waar de wat smallere lamel elegantie uitstraalt. Bij het uitzoeken van jaloezieën kun je tegen het feit aanlopen dat de aanwezige maten net niet lekker vallen voor jouw raampartij. Geen nood, je kunt houten jaloezieën op maat laten maken. Wat voor afmetingen jouw ramen ook hebben (van groot tot klein), voor iedere maat is er maatwerk verkrijgbaar wat niet eens zoveel extra kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!