Voor het recycleren van je huishoudelijk afval zoals PMD, restafval, glas of papier en karton, kan je terecht bij je gemeentelijk containerpark. Maar wat als je gaat verbouwen? Je containers met bouwafval kan je daar niet kwijt. Een privé containerpark kan dan de oplossing bieden. Ontdek hieronder alle voordelen van een privé containerpark.

© Pixabay.com

Een privé containerpark, iets voor jou?

Als particulier kan je meestal terecht bij een gemeentelijk containerpark voor het verwerken van je afval. Maar zit je met grotere hoeveelheden afval, bijvoorbeeld door een verbouwing of renovatie, dan kan je terecht bij een privé containerpark. Ook wanneer je een bedrijf hebt, kan een privé containerpark de geknipte oplossing zijn voor het verwerken van je afval.

Hoe gaat het bezoeken van een privé containerpark in zijn werk?

In principe verloopt je bezoek aan een privé containerpark op dezelfde manier als je bezoek aan een gemeentelijk containerpark. Je rijdt met je wagen binnen in het containerpark, vervolgens wordt je wagen gewogen op een weegbrug en nadien meld je je aan. Na de registratie kan je je afval wegbrengen.

Welk afvalsoorten worden er gesorteerd en gerecycleerd?

Er kunnen heel veel soorten afval gesorteerd en gerecycleerd worden in een privé containerpark: snoeiafval, boomstronken, plastics, gyproc, zuiver steenpuin, steenpuin met aarde, houtafval, metaal, aarde, vlak glas, gemengd bouw- en sloopafval, faience, cellenbeton, asbesthoudend afval, gemengd afval, papier en karton en auto-, tractor- en vrachtwagenbanden.

Je afval krijgt in een privé containerpark als het ware een tweede leven.

© Pixabay.com

Waarom zou je je afval naar een privé containerpark brengen?

In een privé recyclagepark staat service centraal. Ze hebben als missie de afvalproblemen van de klant zo efficiënt mogelijk op te lossen, en dat op een milieuvriendelijke manier. Men probeert zo veel mogelijk afval te recycleren voor hergebruik.

Wat zijn de voornaamste voordelen van een privé recyclagepark?

 • Je hoeft als particulier zelf geen afval te sorteren: alles gebeurt in-house.
 • Erkend door OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij).
 • Het is meestal goedkoper dan een gemeentelijk containerpark.
 • Je afval wordt vervoerd naar erkende afvoerplaatsen.
 • Je kan een beroep doen op alle containerdiensten en geniet daarbij van gratis signalisatie.
 • Er zijn geen minimale of maximale afnamehoeveelheden van afval.
 • Afvalstoffen worden met zorg gesorteerd en gerecycleerd.
 • Je geniet van een service op maat.
 • Je afval wordt op een efficiënte en milieuvriendelijke manier gerecycleerd.
 • Grote diversiteit aan te verwerken afval.
 • Toegankelijk voor bedrijven en particulieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!