Vermoeidheid, dat kent iedereen wel. Soms wil je gewoon ontspannen zonder enige stress. Het hoeft geen weekend te zijn om dit te kunnen doen. Waarschijnlijk vraag je je af hoe dit kan? Lees verder, je zal snel te weten komen wat je moet doen om doorheen te dag te ontspannen en je vermoeidheid weg te halen.

© Pexels.com

Heb een positieve mindset

Ben je laat gaan slapen en voel je je uitgeput? Dat kan gebeuren, maar hoe los je dit op? Simpel, wees optimistisch en heb een positieve mindset. Weet je niet hoe het moet? Geen probleem, het is niet zo moeilijk. Positiviteit begint door negativiteit achter te laten. Haal uit elke ervaring iets positiefs en focus je op de zaken die goed verlopen. Probeer een balans te vinden tussen serieus zijn en fun hebben. Werken betekent niet dat je altijd serieus moet zijn, lachen is ook belangrijk. Lachen is gezond, geeft je minder stress en haalt je vermoeidheid weg. Op deze manier krijg je meer motivatie, ben je ook actiever en ontspannen. Probeer dit en je zal zien dat je dag er helemaal anders zal uitzien.

Neem korte pauzes

Te lang achter je bureau blijven zitten, is niet goed en maakt je moe. Neem soms korte pauzes, sta recht en beweeg. Dit zijn de zaken die ervoor zorgen dat je wakker blijft. Tijdens die pauzes heb je ook de kans om je te ontspannen. Je kan dit doen door bijvoorbeeld online te shoppen. Wat is er rustgevender dan online shoppen? Ben jij een echte shopper, dan zijn tien minuten waarschijnlijk lang genoeg voor jou om heel wat artikelen te selecteren. Ben jij geen shopper maar geniet je liever in het zonnetje van de frisse buitenlucht met een drankje bij de hand? Wat dacht je van een warme drank? Het maakt je rustig en laat heel je lichaam ontspannen. Drink je thee? Perfect, er zijn veel soorten waar je uit kunt kiezen. Kies degene die je lust en geniet ervan! Of ben je eerder een koffieliefhebber? Ook koffie bestaat uit verschillende soorten. Koffiebonen, pads, capsules, noem maar op. 

Je gebruikt het liefst koffiebonen of gemalen koffie? Klinkt goed, zoveel smaken en lekkere geuren kunnen naar jou toekomen. Wat denk je van Lavazza koffie? Dit is een manier om van jouw vermoeidheid weg te geraken en de ontspanning in je lichaam te laten komen. Geen zorgen, jouw go to smaak zal er wel tussen zitten.

© Pexels.com

Heb je enkel een capsulemachine? Geen probleem, capsules vind je overal. Lungo, classico, cafeïnevrij, jij zegt het maar. Iperespresso van illy brengt lekkere smaken naar boven die jij graag hebt en ontspant je op een snelle manier. Nog belangrijker, het past in jouw koffiemachine!

Heb sociaal contact

Om meer te ontsnappen is het belangrijk om soms met je collega’s te praten. Wissel ideeën, ervaringen en verhalen uit. Op deze manier vergeet je even je werk en heb je sociaal contact met anderen. Het zorgt ervoor dat je job leuker wordt, je meer energie hebt en ontspant. Werk je van thuis uit? Geen paniek, ga in gesprek met een familielid of stuur een bericht naar je collega. Let op! Niet vergeten dat je moet werken, dus probeer een balans te zoeken. Zo werk je en ontspan je tegelijkertijd zonder enig probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!