Valt de deur achter je in het slot? Of breekt jou sleutel af terwijl je hem probeert om te draaien? Dan heb jij jezelf buitengesloten. In dat geval kun je jouw huis immers niet meer in. Als je hier nog niet eerder mee te maken hebt gehad, weet je mogelijk niet wat je moet doen. In dat geval ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je in deze tekst namelijk wat je het beste kunt doen bij buitensluiting.

Wat te doen in het geval van buitensluiting
© Pixabay.com

Heeft iemand anders een sleutel?
Buitensluiting is in sommige gevallen betrekkelijk eenvoudig op te lossen. Heeft een buurman of -vrouw, een familielid of een vriendin een sleutel van jouw woning? Bel deze persoon dan op of ga erlangs. In dat geval sta je vaak snel weer aan de goede kant van de deur. Als het om een afgebroken sleutel gaat, is dit wat lastiger. Aangezien er nog een stuk sleutel in het slot zit, kun je de deur met een reservesleutel ook niet openen. Maar mogelijk past de sleutel ook wel op een andere toegangsdeur van jouw woning.

Is er een andere manier om binnen te komen?
Heeft er niemand een reservesleutel? Of is de persoon in kwestie niet thuis? Kijk dan of er een andere manier is om binnen te komen. Misschien ben je wel vergeten om één van de andere deuren op slot te draaien. Het kan ook zijn dat er ergens een raam open staat. Gaat het om een raam op de begane grond? Dan kost het je niet veel moeite om via deze weg binnen te komen. Dat is meestal wel het geval als het om een raam op de eerste verdieping gaat. Vraag jezelf daarom eerst af of het verstandig is om op deze manier naar binnen te gaan.

Wat te doen in het geval van buitensluitin
© Pixabay.com

Blijf van het slot af
Er zijn mensen die proberen om hun slot met een ander voorwerp dan een sleutel te openen. In films wordt namelijk ook regelmatig een paperclip of haarspeld gebruikt. Toch is de kans niet groot dat jij jouw slot hiermee opent. Bovendien beschadig je op deze manier de binnenkant van jouw slot. Als het slot beschadigd is, werkt deze straks mogelijk niet meer. In dat geval moet je een nieuw slot kopen. Blijf daarom zelf van het slot af.

Laat jouw deur openen door een professional
Als je jezelf buitengesloten hebt, kun je het beste een professional inschakelen. Zoek je hiervoor een slotenmaker die jou snel van dienst kan zijn? Kijk dan eens op Slotenprobleemkwijt.be. Hier vind je stuk voor stuk professionals die jou snel van dienst kunnen zijn. Zij beschikken over speciale gereedschappen om een slot te openen zonder dat zij hierbij schade aanrichten. Jouw deur is hierdoor niet alleen snel geopend, maar je bespaart jezelf ook de kosten van een nieuw slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!