Als eigenaar van jouw bedrijf weet je wat hard werken en een volle agenda is. Naast de ‘gewone’ werkzaamheden, moet je ook praktische zaken, zoals je boekhouding en marketing, regelen… Het is samen best wel veel werk. Gelukkig kun je externe experts inschakelen om werk uit handen te nemen. Zo kun jij je focussen op wat écht belangrijk is: je werk. 

© Pixabay.com

(online) marketeer

Anno 2021 zoekt een groot deel van de bevolking álles online op. Wanneer jij niet online aanwezig bent, loop je een groot deel van je klanten mis. Het is belangrijk op de juiste manier aanwezig te zijn. Een online marketeer kan je hierbij helpen. 

Mond-tot-mondreclame is belangrijk, maar online vindbaarheid is dat ook. Je wilt immers dat jouw bedrijf  makkelijk gevonden wordt, toch? Wanneer je een online marketeer ingeschakeld kan deze jouw SEO onder handen nemen, zodat je op de termen gevonden wordt waar je op wilt scoren. Ook kan hij of zij je je Google My Business – dat rechthoekje rechts in de zoekresultaten met openingsuren, je website en telefoonnummer – optimaliseren. Dit kun je uiteraard ook zelf, maar een goede marketeer weet door ervaring precies wat hij of zij moet doen zodat beter scoort in de zoekresultaten en bovenaan komt te staan als iemand in Google Maps.

Accountant

Een taak die je vaak voor je uitstelt zijn het bijhouden van je boekhouding en het werken met de cijfertjes. Logisch want dit is niet het meest leuke werk om te doen. Als jij ook tot deze groep behoort, kan het handig zijn om samen te werken met een accountant. Zo weet je dat jouw papierwerk in orde is. 

Zo kan een accountant je ook op de hoogte houden van wanbetalers, bijvoorbeeld. Gebeurt het dat een van je klanten niet betaald? dan kan een account je helpen om een incassobureau in te schakelen. Een incassobureau zorgt ervoor dat jij je geld terugkrijgt en kan hiervoor allerlei stappen zetten. Denk aan je klant opsporen of een deurwaarder inschakelen

© Pixabay.com

IT partner

Naar een marketeer en een accountant kun je ook nog een externe IT specialist aannemen. Een IT specialist zorgt ervoor dat jouw online werkomgeving veilig is en werkt aan een perfect boekingssysteem. 

Gebruik jij al externe consultants voor jouw bedrijf? Wij hopen dat dit artikel je heeft overtuigt van de kracht van externe experts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!