Hou jij ook zo van lekker kokkerellen en uren in de keuken te staan? Dan mag de ruimte ook wel wat opgeleukt worden. Als je hier veel tijd doorbrengt moet het ook een ruimte zijn waar jij je goed in voelt. Je kunt zelf veel leuke dingen maken voor je eigen keuken, het hoeft allemaal ook helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Hieronder kun je een aantal creatieve tips vinden, lees je mee?

Do-it-yourself in de keuken
© PxHere.com

1. Kruidenpotjes maken
Heb je nog wat oude jampotten liggen? Deze kan je nu dan eindelijk gebruiken voor een kunst en knutselproject! Glazen potten zijn enorm handig en komen goed van pas in de keuken. Je kunt deze omtoveren tot echte kruidenbakjes of bakjes waar je verse noten en zaden in bewaard. Haal eerst alle labels van de jampotten er af. Dit kan je er heel makkelijk afstomen of door de potten onder de warme kraan te houden. Wanneer alle labels er af zijn heb je mooie transparante witte potten. Deze kan je nu opnieuw labelen met de namen van de kruiden en/of noten die je erin wilt plaatsen. Ook kan je deze potjes opnieuw decoreren. Zo heb je binnen no time leuke nieuwe en budgetvriendelijke kruidenpotjes!

2. Een boekenrek maken
Hou jij ook zo van koken op basis van recepten maar vind je het altijd zo onhandig omdat je nergens je boek kwijt kunt? Dan kan je ook zelf een boekenrek maken waarop je jouw boek kunt tentoonstellen. Zo kan je jouw boek tijdens het koken openslaan op de bladzijde waar het recept staat en kun je hier altijd een blik in werpen. Of je nu met je handen het deeg aan het kneden bent of je groenten staat te snijden, je hoeft geen enkele stap van het recept te missen. Kies een houten plank uit en plaats hier twee houten balkjes op. De afmetingen kun je volledig zelf bepalen. Hou er rekening mee dat het onderste platform breed genoeg is om beide balken op te bevestigen. Je moet het zien als een soort trap. Plaats de achterste houten balk tegen de rand van het onderste platform aan. Zorg dat deze balk 2 tot 3 cm hoger is dan de balk die je aan de voorkant van het plateau plaatst. Zorg dat er tussen de twee houten balken genoeg ruimte zit zodat je er je boek tussen kunt plaatsen. Het doen is om je boek hiertussen te klemmen, dus maak de ruimte tussen de balken niet te breed. Wil je jouw boekenrek extra opleuken kan je deze ook nog altijd verven!

Do-it-yourself keuken
© PxHere.com

3. Een overdekte fruitmand
We kijken allemaal uit naar de zomer maar er is ook één ding waar we niet naar uitkijken. De fruitvliegjes. Deze zijn met het warme weer ook weer aanwezig en zoemen maar al te graag rond het fruit rond. Je wilt je fruit niet in de koelkast bewaren maar vind het ook niet prettig dat er de hele dag door fruitvliegjes om heen hangen? Dit kan je heel makkelijk oplossen. Maak zelf een overdekte fruitmand. In tropische landen zoals Indonesië en Costa Rica is dit heel normaal om in je huishouden te hebben, hier kennen we dit concept nog niet echt en daarom kan je de overdekte fruitmand hier ook niet makkelijk kopen. Om deze te maken heb je een rieten mand met deksel nodig, houtlijm en tule. Tule kan je in de stofwinkel kopen. Het mandgedeelte is eigenlijk al perfect. Je kunt hier wel servetten of keukenpapier in plaatsen voor je het fruit in de mand legt. De deksel van de mand ga je zelf aanpakken. Snij het bovenste gedeelte van de mand uit zodat je enkel de rand overhoudt. Creëer een deksel met de tule. Het is belangrijk dat je tule gebruikt omdat dit een stof is dat ademt omdat er zuurstof door heen kan komen. Bevestig de tule met de houtlijm aan de rand van de deksel en voilà je hebt een fruitvliegvrije fruitmand gecreëerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!