Heb je altijd al de droom gehad van een eigen jacuzzi in de achtertuin? Maar twijfel je of het de investering waard is? Lees dan vooral verder, want dit artikel geeft je 3 goede redenen om een jacuzzi te kopen. En het gaat om meer dan alleen het plezier ervan! 

3 redenen om een jacuzzi te kopen
© Fonteynspas.com

1. Verbeterde mentale conditie

Velen van ons hebben lange werkdagen en drukke schema’s. Werken, sporten, de hond uitlaten, de kids naar school brengen, afspreken met vrienden… Hierdoor vergeten we vaak om wat tijd vrij te maken voor onszelf. Zo nu en dan een break inlassen helpt je om je stress levels omlaag te brengen, wat vervolgens weer een positieve invloed heeft op je mentale gesteldheid. Start of eindig de dag met yoga, mindfulness, stretchen of een tripje naar de sauna; wat je ook fijn vindt. Zolang je maar de tijd neemt om te relaxen en ontstressen. 

Als je op zoek bent naar een manier om te ontspannen en je fysiek te verbeteren, dan kun je een jacuzzi overwegen. Regelmatig tijd doorbrengen in een jacuzzi kan je al helpen om je hoofd leeg te maken, wat je meer immuun maakt voor stress. Ben je een slechte slaper? Dan is een jacuzzi zeker een uitkomst! Onderzoek laat zien dat als je nog even in de jacuzzi stapt net voordat je gaat slapen, dit je slaap ten goede komt. Je slaapt sneller en dieper en wordt uitgerust wakker!

2. Verbeterde fysieke conditie

Warm water wordt al eeuwen voor therapeutische doeleinden gebruikt. Warm water heeft het vermogen om onze fysieke gesteldheid te verbeteren, dus ook dat van een jacuzzi. Enige tijd in warm water doorbrengen stimuleert je bloedcirculatie, wat vervolgens weer leidt tot een hogere afgifte van zuurstof en voedingsstoffen aan de spieren. Dit proces helpt je lichaam sneller te herstellen van een intensieve workout of een blessure. De jacuzzi is dan ook zeer geliefd onder atleten. 

3 redenen om een jacuzzi te kope
© Fonteynspas.com

Enige tijd in warm water doorbrengen stimuleert ook het lymfestelsel, wat er voor zorgt dat het lichaam beter zijn afvalstoffen kwijt kan. Daarnaast zal het zweten je lichaam helpen om toxines af te voeren. Tot slot helpt een dip in de jacuzzi je metabolisme te versnellen. Dit is weer gunstig als je wilt afvallen. Dit gebeurt allemaal terwijl jij lekker achterover hangt in je jacuzzi, fantastisch toch? 

3. Plezier!

Naast dat een jacuzzi een gunstige invloed heeft op je fysieke en mentale gesteldheid, geeft het ook veel plezier. Het is de perfecte plek voor wat me-time, om te kletsen met vrienden en vriendinnen, om een romantische film te kijken of de sterrenhemel te bewonderen. Daarnaast is het ongetwijfeld de favoriete spot op je tuinfeestje! 

Vind je het prettig om naast te relaxen, ook te kunnen bewegen? Dan is een zwemspa wellicht een goede keuze. De zwemspa is de ideale combinatie tussen een zwembad en spa. Ongetwijfeld een win-win! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!