Er zijn een aantal zaken waar je vaak niet bij nadenkt, maar die eigenlijk essentieel zijn in een huishouden. Twee daarvan zijn inktpatronen en placemats. Het kan wel eens gebeuren dat je iets belangrijk moet printen, maar dat net dan je inkt op is. Vaak kan je dit oplossen door het document op je gsm te tonen, maar dat is niet altijd het geval. Het lijkt onbelangrijk, maar eigenlijk moet je altijd inktpatronen in huis hebben. Ook het belang van een placemat wordt onderschat. Ze houden niet enkel je tafel proper, ze hebben ook een decoratieve functie.

© Pixabay.com

Welke inktpatronen moet ik juist kopen?

De eerste stap is dat je moet kijken naar het merk van je printer. Het is vanzelfsprekend dat je van dat merk ook best inktpatronen koopt. De meest voorkomende merken zijn HP, Canon en Epson. Daarnaast moet je kijken naar de kleurcodes van je inkt. Zo heb je bij HP bijvoorbeeld kleurcode 62, maar ook 302. Het is dus belangrijk dat je inkt koopt van juiste kleurcode. Deze staan meestal ook op de printer zelf vermeld.

Indien je vaak moet printen, zowel in kleur als in zwart, kan het handig zijn om een pakket inktpatronen te kopen. Dit komt vaak goedkoper uit dan wanneer je de kleuren afzonderlijk koopt. Print je zelden, dan is het misschien wel voordeliger om enkel de kleur aan te kopen waarvan het inktpatroon bijna leeg is.

© Pixabay.com

Het belang van een placemat

Zoals hierboven al is vermeld, heeft een placemat twee functies. Enerzijds een praktische functie en anderzijds een decoratieve functie. De praktische functie is voor de hand liggend. Ze dienen in eerste plaats om je tafel proper te houden. Niet enkel wanneer je aan het eten bent, maar ook wanneer je kinderen bijvoorbeeld aan het knutselen zijn. Placemats heb je in verschillende maten dus je kan de standaard grootte gebruiken als onderlegger voor tijdens het eten. Een grotere maat kan je gebruiken als onderlegger voor je kinderen.

Daarnaast hebben ze ook een decoratieve functie. Een voordeel van placemats is dat je ze in alle kleuren en motieven kan vinden. Ideaal dus om ze te laten matchen met je interieur. Bovendien zijn ze vaak ook helemaal niet duur waardoor je er in verschillende stijlen kan kopen. Blijven er vriendjes van je kinderen eten? Dan kan je voor een placemat gaan met een motief. Organiseer je zelf een etentje voor vrienden? Dan kan je voor iets stijlvoller gaan. Een tweede voordeel is dat ze heel eenvoudig zijn af te kuisen én ze nemen absoluut niet veel plaats in in je kast. Dus: zeker een musthave in je huishouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!