Er bestaan tal van wolsoorten voor kleding. Van gewoon schapenwol tot in sommige gevallen het hoogwaardige merinowol. Die laatste heeft heel veel voordelen. Welke dat zijn? Dat lees je hier.

Wat is merinowol?

Merinowol komt van het merinoschaap. Dit is een schapenras uit Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Argentinië. Het merinoschaap is een van de bekendste schapenrassen in de wereld. Het is het meest voorkomende schapenras ter wereld en wordt vooral geprezen om de kwaliteit van zijn wol. Merinowol is namelijk enorm zacht, maar tegelijkertijd ook sterk van structuur. Kleding van merinowol, zoals een merino T-shirt en merino vest, zit dan ook enorm comfortabel én gaat ook nog eens lang mee! 

© Pixabay.com

Voordelen van merinowol

Zachte én stijlvolle kleding dus, want merinowol is niet alleen zacht, nee het ziet er ook nog eens heel erg stijlvol uit. Klassiek en in de meest uiteenlopende kleuren beschikbaar! 

  1. Antibacterieel
  2. Temperatuur regulerend
  3. Sneldrogend
  4. Kleurvast
  5. Vormvast
  6. UV-bescherming

Daarbij is merinowol een 100% natuurlijk product. Hierdoor is het volledig afbreekbaar en recyclebaar.

© Pixabay.com

Kan deze kleding in de wasmachine?

Er wordt nog wel eens gedacht dat wol niet in de wasmachine kan. Dit geldt echter niet voor goede merino wollen producten. Door de sterke vezelstructuur van merinowol kan alle kleding van deze wolsoort gewoon in de wasmachine. Kies dan wel het wolwasprogramma van maximaal 30 graden en 600 toeren. Maak je na aankoop van bijvoorbeeld een merino longsleeve dus geen zorgen over een handwas, die is helemaal niet nodig! 

Kleding van merinowol is er in alle soorten en maten. Van sokken tot hele jassen; vrijwel alles is in merinowol verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!