Wanneer jij en je partner al een tijdje samen zijn en samenwonen is het misschien wel tijd voor de volgende stap. Een huwelijk. Alvorens er een huwelijk plaatsvindt, is er natuurlijk eerst de verloving. Het perfecte huwelijksaanzoek, daar hoort de juiste verlovingsring bij. Heb je totaal geen idee wat een verlovingsring kost, welke ringen de voorkeur krijgt bij vrouwen en hoelang een gemiddelde verloving duurt? Al jouw vragen worden hier beantwoord!

Doe perfect aanzoek dankzij de juiste verlovingsring
© Pixabay.com

Hoe lang duurt de verlovingsperiode?

Een huwelijk is niet van de ene op de andere dag gepland. Daarom duurt een verloving meestal een hele tijd om allerlei zaken in orde te kunnen brengen. Wanneer je van plan bent om je partner ten huwelijk te vragen, reken dan op een verlovingstijd van gemiddeld 12 tot 18 maanden. Vaak wilt de vrouw toch wel zo’n lange verlovingsperiode om er zeker van te zijn dat alles in orde raakt tegen de grote dag. Dit zodat het een dag wordt om nooit meer te vergeten.

Kies de juiste verlovingsring

Bij een verloving hoort naturlijk de perfecte verlovingsring. Heel veel mannen weten meestal wel wat voor soort ring hun partner graag wilt. Maar het kan perfect zijn dat het huwelijksaanzoek een complete verrassing is voor jouw partner en jullie nog niet echt over trouwen gesproken hebben. Dan is het moeilijk om te weten wat voor soort verlovingsring jouw vriendin wenst. Veel vrouwen hebben graag een ring met een fonkelende steen. Daarom is een witgouden ring met briljant altijd een goed idee. Ringen zoals de princess cut diamant blijven erg populair. Deze is er in de ronde vorm, alsook de vierkante. Aan jou om te kiezen welke jouw partner het mooist zal vinden!

Hoeveel zal een verlovingsring kosten?

De verlovingsring prijs, natuurlijk een belangrijk element om te weten wanneer je je partner ten huwelijk gaat vragen. Hoeveel een verlovingsring moet kosten, daar staat natuurlijk geen prijs op, dit bepaal je zelf. Meestal verwachten vrouwen dat een man toch minimum 2000 euro uitgeeft aan een verlovingsring. Dit lijkt misschien al veel, maar toch zijn veel mannen bereid om daar nog een stuk bovenop te doen.

Doe perfect aanzoek dankzij de juiste verlovingsrin
© Pixabay.com

Meestal ligt de minimumprijs van een verlovingsring rond de 900 euro. Vaak heb je dan een karaatgewicht tussen 0.30 en 0.70 ct. Je krijgt hiervoor vaak één centrale diamant en die is vaak geel-, wit-, of roodgoud in plaats van platina. Je kan natuurlijk zo ver gaan in de verlovingsring prijs als je zelf wilt. Er zijn ringen die een prijskaartje hebben van maar liefst 25.000 euro of meer.

Gemiddelde prijs van verlovingsring

Wil je toch graag op voorhand een raming maken van wat de verlovingsring voor de verloving zal gaan kosten? Hou dan rekening met een ring die een kostprijs heeft van 1 tot 2 maandlonen. Er wordt gemiddeld door de Europeaan rond de 2500 euro uitgegeven aan een verlovingsring. Maar, geen paniek, wat de prijs ook is, wedden dat je partner sowieso heel erg gelukkig zal zijn bij het aanzoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!