Het is weer zondag. Buiten is het veel te koud en donker, dus zit je liever thuis in de warmte. Lekker knus en droog. Zondag is echter de ideale dag om je batterijen weer op te laden na een drukke werkweek. Wil jij je zondag ten volle benutten, maar heb je geen idee hoe je het meeste uit deze dag haalt? Wel, klikken op dit artikel was al een eerste goede stap. Na het lezen van dit artikel volgt de rest!

© Pexels.com

Online shop till you drop

Een zondag is het ideale moment om je gedurende enkele uren achter je computer te plaatsen en te shoppen wat er te shoppen valt. Wanneer het buiten vriest, kan jij lekker binnen leuke aankoopjes doen. Zo is januari nog niet voorbij, wat betekent dat er nog steeds heel wat leuke deals te scoren vallen bij je favoriete kledingmerken. Of misschien heb jij geen make-over nodig, maar je interieur daarentegen wel? Ga je woning eens rond en denk na wat je wil veranderen. Eenmaal je een visie in gedachten hebt, kan je heel makkelijk bijvoorbeeld een hip tapijt of een nieuwe set stoelen online kopen. Kijk wel steeds de afmetingen goed na, zo weet je zeker dat de stukken ook in de ruimte passen. Je kan ook je boodschappen online doen voor de komende week. Iets minder leuk, maar het bespaart je wel een bezoekje aan de supermarkt na je werk.

Plan wat er te plannen valt

Op zondag kan je je ook bezighouden met het plannen van die zaken die gepland moeten worden. Dit kan letterlijk eender wat zijn. Denk bijvoorbeeld aan je volgende reis. Op zondag heb je toch geen verplichtingen, een perfect moment dus om opzoekwerk te doen naar je nieuwe vakantiebestemming. Vergelijk eens de prijzen van de verschillende reistickets en accommodaties. Ga je op vakantie met reisgenoten? Maak dan een originele PowerPoint-presentatie waarin je jouw keuzes presenteert. Nadien kunnen jullie onderling de knoop doorhakken. Boek wel zo snel mogelijk, zo bespaar je jezelf de stress die komt kijken bij het boeken van een last minute vakantie. Je kan bijvoorbeeld ook met je gezinsleden een maaltijdplan maken voor de komende week. Ieder gezinslid kiest dan bijvoorbeeld zijn of haar favoriete gerecht voor een bepaalde dag. Zelf geen inspiratie? Duik dan samen de kookboeken in op zoek naar nieuwe receptjes! Zo voorkom je dat je na het werk je hoofd ligt te breken over wat jullie die avond zullen eten.

Tijd voor de winterschoonmaak

Er zijn verschillende redenen waarom het houden van een winterschoonmaak nuttig is. Wanneer je huis weer netjes en opgeruimd is, zorgt dit ook voor rust in je hoofd. Daarnaast is het ook goed voor je gezondheid. Tijdens de winter liggen namelijk allerlei bacteriën op de loer. Hierbij enkele tips voor de winterschoonmaak. Warmte en vocht zijn ideaal voor de huisstofmijt, terwijl de koude deze beestjes doodt. Wanneer het buiten de hele dag vriest, is dit dus het ideale moment om je matrassen en dekbedden buiten op te hangen. Zet ook even alle ramen en deuren even wagenwijd open gedurende een half uur. De vuile en ongezonde lucht in je woning maakt zo plaats voor frisse en gezonde lucht. Pak nu je bezig bent ook even je oven aan, deze verdient ook een poetsbeurt na het harde werk tijdens de feestdagen. Nadat je alles hebt afgestoft, gestofzuigd en gedweild, plof je dan neer in je fauteuil om te relaxen. Dat heb je verdiend!

Probeer gewoon iets nieuw

Zondag is tenslotte dé dag om die dingen uit te proberen die je al zo lang wil doen, maar al zo lang uitstelt. Pak dat boek dat al enkele weken in je kast je naam ligt te roepen. Of kijk naar die ene serie waar iedereen het over heeft en die jou ook wel de moeite waard lijkt.

Heb je misschien al enkele maanden een nieuwe hobby in gedachten die je wil uitproberen, laat dan dit de dag zijn waarop je dit doet! Het is niet alleen fijn voor jezelf om nieuwe ervaringen te beleven, maar zo heb je de volgende dag meteen ook iets leuks te vertellen aan je collega’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!