BDSM is ontzettend speels, spannend en eigenlijk nooit écht gevaarlijk. Het wordt al snel geassocieerd met bijvoorbeeld een leer fetisj, ontzettend ruige seks en veel pijn. Natuurlijk klopt dit deels, maar het is vooral een andere vorm van intimiteit en een genot. Niet alles is zoals het stereotype beeld duidelijk probeert te maken. De BDSM-ers zijn vaak net zulke gewone mensen als jij en ik.

Hoe maak ik BDSM fun én veilig
© Pixabay.com

Wat is BDSM?

BDSM staat voor Bondage en Discipline (BD), Dominantie en submissie (DS) en Sado-masochisme (SM). Onder deze brede term vallen bijzonder veel seksuele handelingen en soorten rollenspellen. Zo kan je denken aan iemand vastbinden of vastgebonden worden, je partner vernederen op een mentale en/of fysieke manier of je partner bevelen geven. Maar ook belonen en straffen, iemand pijnigen of gepijnigd worden, of een rollenspel uitvoeren waarbij bovenstaande elementen al dan niet een belangrijke rol spelen horen tot de mogelijkheden.

Wat maakt het zo fun?

Voor veel mensen is het een manier om even aan de werkelijkheid te ontsnappen. Tijdens het SM-spel kan iemand een andere rol aannemen dan gebruikelijk is in de werkelijke wereld. Onderdanige mensen geven zich tijdens een sessie over en dat kan erg ontspannend zijn. Daarnaast ervaart de sadist een enorme opwinding door de macht die ontstaat bij het pijnigen van iemand. Ook pijn speelt een belangrijke rol bij het ervaren van genot. Wanneer je pijn hebt, komt er endorfine vrij in de hersenen, wat ervoor zorgt dat je je gelukkig gaat voelen. Daarnaast komt adrenaline vrij, die als natuurlijke pijnstiller werkt. Kortom: niet alleen wordt de pijn onderdrukt, de onderdanige ervaart een gelukzalig gevoel.

Hoe maak ik BDSM fun én veili
© Pixabay.com

Stimulerende attributen

Er bestaat een waaier aan BDSM toys zoals bondage toys, handboeien, SM toys, vacuümpompen, een hele garderobe spannende fetish outfits, en nog zoveel meer. Daarnaast kan je stimulerende condooms bestellen met verschillende texturen, die ultra dun zijn of extra glijmiddel hebben, voor een nog beter gevoel, vertraagde orgasmes, langer plezier, en nog meer gevoel. Dit alles zorgt vaak voor een intensere beleving, niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen! Wanneer zowel man als vrouw hier samen achter staan, groeien sommigen zelfs dichter naar elkaar toe.

Safety first

Om aan BDSM te kunnen doen, is het een vereiste dat je over voldoende kennis en wederzijdse vrijwilligheid beschikt. Op die manier kan het BDSM spel veilig en verantwoord plaatsvinden, waarbij jullie als partners weten wat jullie doen, met wederzijds respect voor elkaars wensen en grenzen. Zo is het belangrijk bij de activiteiten te weten waar de grens ligt tussen onschuldig en schadelijk. Je kan ook van tevoren een stopwoord kiezen om te heftige, oncomfortabele of zelfs gevaarlijke situaties te voorkomen. Communicatie is dus key!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!