Ben je op zoek naar een mooie eyecatcher voor de kinderkamer? Of ben je gewoon opzoek naar een leuk DIY projectje om samen met je kind te doen? Wij hebben zeven leuke ideeën voor je op een rij gezet.

Do-it-yourself in de kinderkamer
© PxHere.com

1: Krijtmuur (of -deur)
Koop een pot krijtbordverf en verf een muur of deur van de kinderkamer. Kost weinig, is snel klaar en je kind kan naar hartenlust krijten.
Heb je een huurhuis en kan je dus niet zomaar de muren of deuren verven? Dan kan je ook een mdf plaat nemen en hier een groot krijtbord van maken.

2: Magneetmuur (of -deur)
Naast krijtbordverf is er ook magneetverf te koop. Zet een stuk muur of deur in deze verf en je kan tientallen tekeningen kwijt. Ook leuk: koop magnetische figuurtjes, letters en cijfers. Leuk en leerzaam!

3: Bloemenletter
Voor deze DIY heb je twee opties: een kartonnen letter of een fotolijst.

Optie 1
Koop van de eerste letter van je kinds naam een grote kartonnen letter. Koop ook een set nepbloemen en knip de steeltjes er helemaal af. Verf de letter indien gewenst in een andere kleur en plak vervolgens de nepbloemen erop. Een lijmpistool is hiervoor een aanrader.

Optie 2
Neem een fotolijst en doe hier een stevig stuk karton of papier in. Gewoon wit of een kleur naar keuze. Koop een set nepbloemen en knip de steeltjes eraf. Plak de bloemen nu in de vorm van een letter op het papier.

Je kan natuurlijk ook een grote lijst nemen en een hele naam van bloem erin plakken.

Do-it-yourself kinderkamer
© PxHere.com

4: Racebaanletter
Een stoere variant op de bloemenletter: een racebaan letter. Ook hierbij heb je weer twee opties.

Optie 1
Neem een kartonnen letter en verf deze zwart. Laat het goed drogen en verf er vervolgens witte of gele weglijnen op. Om de letter helemaal af te maken, kan je wat kleine autootjes op de “weg” plakken.

Optie 2
Neem een fotolijst en doe hier een stevig papier in. Verf op dit papier een weg in de vorm van een letter naar keuze. Plak hier vervolgens wat kleine autootjes op.

5: Stenen cactusjes
Dit is een leuke om samen met kleine kids te doen. Verzamel buiten stenen in verschillende vormen en formaten. Gladde stenen werken het fijnst.
Schilder de stenen groen, laat goed drogen en verf er vervolgens stekels op met witte verf. Lichtbruine of lichtgele verf kan ook.
Neem een bloempotje, doe hier wat grond of zand in en steek de cactussteentjes er vervolgens in.

6: Vilten regenwolkje
Voor deze DIY heb je alleen vilt, draad en een schaar nodig.
Neem een groot stuk vilt en knip dit in de vorm van een wolk. Wit vilt is altijd goed, maar je kan natuurlijk ook voor lichtblauw, roze, okergeel, grijs of mint gaan. Wat jullie mooi vinden!
Knip vervolgens regendruppels van vilt en maak deze met draadjes vast aan de wolk. Zorg ervoor dat de druppels op verschillende hoogtes hangen, dat geeft het leukste effect.

7: Kledinghaakje
Neem een klein langwerpig stukje hout van een paar centimeter, bijvoorbeeld van een stok. Neem een schroef die langer is dan dit stukje hout, draai hem erin en boor vervolgens vast in de muur. Plak er aan de voorkant een leuk (houten) figuurtje op. Bijvoorbeeld een leuk gekleurde cirkel, driehoek, ster of wolk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!