Op reis gaan of toch maar niet? Zeker nu in deze onzekere tijden twijfelen heel wat mensen of ze wel een reis moeten boeken voor deze zomer. De kans zit er namelijk in dat deze geannuleerd wordt en iets waar je zo lang naar uitkeek eindigt in een flinke ontgoocheling. Maar waarom zou je het risico nemen als je het vakantiegevoel gewoon in je tuin kan ervaren?

Hoe spendeer je je vakantie in de tuin
© PxHere.com

Hier zijn alvast enkele ideetjes om op vakantie in je eigen tuin te gaan.

Kamperen in je eigen tuin

Waarom zou je urenlang rijden om je vakantie door te brengen op een camping als je dat gewoon in je eigen achtertuin kan? Je tent opzetten in je tuin is niet alleen handig voor het testen van je tent, maar het kan ook een volwaardige vakantie zijn. Misschien zit je sowieso met kleine kinderen en had je al twijfels of een urenlange autorit wel een goed idee zou zijn. Het voordeel? Je kinderen zullen het minstens even leuk vinden en je hebt geen last van luidruchtige kampeerburen.

Maak een outdoorcinema in je tuin

Dit idee kan je makkelijk combineren met het kampeertripje in je tuin, maar het kan ook op zichzelf uitgevoerd worden. Beeld je maar eens in, een groot scherm met je favoriete film in de buitenlucht, terwijl je geniet van een heerlijke sangria en de zwoele zomerlucht het nog steeds aangenaam maakt om laat in de avond in een t-shirt buiten te zitten. Het kan allemaal in je eigen tuin! Wil je nog iets meer het vakantiegevoel, nodig enkele vrienden uit om mee van de film te genieten.

Organiseer een zwembadfeestje

Wat geeft er nog meer vakantiegevoel dan het ravotten in een zwembad. Vakantie staat gelijk aan waterpret. Misschien had je uitgekeken naar een all-in vakantie deze zomer, maar zit je nu thuis in je tuin. Geen nood, ook in je tuin kan je heerlijk van de zon genieten terwijl de kinderen in het zwembad spelen. Geen zwembad in je tuin? Tegenwoordig kan je vrij goedkoop een zwembad plaatsen.

Vakantie in de tuin
© PxHere.com

Geef een tuinfeest voor vrienden en familie

Tijdens je vakantie draait het allemaal om tijd doorbrengen met de mensen waarvan je houdt en genieten van het goede weer terwijl je in een ontspannen omgeving zit. Dus waarom niet een groot tuinfeest organiseren en je vrienden en familie uitnodigen? Versier je tuin, zorg voor leuke muziek en lekkere hapjes en plan een leuk spel in om de sfeer er in te houden. Wil je het feest ´s avonds ook nog lang gezellig houden, dan kan je kijken voor leuke sfeerverlichting of gebruik maken van een vuurkorf. Deze laatste zorgt voor een heerlijk kampvuurgevoel. Je kan er ook voor kiezen om je tuinfeest te combineren met een barbecue, een ware vakantieklassieker!

Maak een leuke leeshoek in je tuin

Sommige vakantiegangers houden ervan om tijdens hun vakantie te genieten van een goed boek. Om jezelf toch een beetje het vakantiegevoel te geven tijdens het lezen van dat boek, kan je in de tuin een leuke leeshoek voorzien. Plaats enkele comfortabele zetels of koop een opblaasbaar zwembad en vul deze met kussens in plaats van met water. Ook enkele hangmatten kunnen een ontspannende plaats bieden voor het lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!