Een glas wijn op een verjaardag, tijdens het koken of even lekker op de bank voor de tv. Het klinkt heel onschuldig, maar is dat ook zo? Laten we vooral stellen dat u best zou mogen genieten van een goed glas wijn, als u maar geniet met mate. Maar is het wel mogelijk om met een gezonde levensstijl wijn te drinken?

Kan je ook wijn drinken met een gezonde levensstijl
© Pixabay.com

Hoe (on)gezond is alcohol? 

Dit is een veel voorkomende vraag. Er zijn al talloze onderzoeken gedaan naar de effecten van alcohol en er is één duidelijk antwoord: te veel alcohol is nooit goed. Toch wordt er gelukkig ook gezegd dat een glas alcohol per dag niet extreem veel kwaad zou kunnen. Een alcoholisch drankje bevat veel calorieën en levert bijna geen nuttige voedingsstoffen op voor het lichaam. Voedzaam is het zeker niet, maar een goed glas wijn is wel lekker.

Hoofdpijn na wijn

Sommige mensen hebben de ochtend na het drinken vaak last van hoofdpijn. Er zijn mensen die denken dat dit aan het gebruik van sulfiet in de wijn ligt. Toch is een vochttekort door het drinken van alcohol waarschijnlijk de achterliggende reden. Er zijn maar weinig mensen die echt een sulfiet intolerantie hebben en deze mensen zouden dan ook niet tegen mosselen en gedroogd fruit kunnen. Ook daar zit sulfiet in. Het is namelijk een stof die van nature voorkomt in deze producten. Ook in druiven. Hoofdpijn na het drinken van alcohol komt omdat alcohol vocht afstoot. Het is dan ook verstandig om bij elk glas wijn een glas water te drinken. Zo droogt u niet uit en is het beter voor uw gezondheid en uw hoofd.

Kan je ook wijn drinken met een gezonde levensstij
© Pixabay.com

Voordelen

Volgens sommige onderzoeken zitten er in wijn stoffen die de weerstand van het lichaam kunnen ondersteunen. Vooral rode wijn, waarin de stof tannine uit de schillen en pitten van nature aanwezig is, heeft hierin een belangrijke functie. Volgens vele deskundigen kunt u best een glaasje wijn blijven drinken binnen een gezonde levensstijl. U kunt dus gewoon een avondje borrelen met uw vrienden en een wijntje drinken. Zoete wijnen hebben wel weer meer restsuikers en dus is dit slechter voor de gezondheid en uw gewicht.

Koop verstandig

Het leven mag gevierd worden en dan het liefst met een mooi glas wijn. Maar goede wijn hoeft niet altijd duur te zijn. Kijk dan ook online naar mooie wijnpromoties of koop een wijnpakket met verschillende wijnen. Zo kunt ook nog eens allerlei verschillende wijnen ontdekken. Zo lang u maar geniet met mate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!