Puilt jouw schoenenkast letterlijk uit? Laarzen, boots, sneakers, pumps, veterschoenen, instappers, sportschoenen, sandalen … the more the merrier. Het ene paar zit waarschijnlijk al wat comfortabeler dan het andere. Wij delen onze ultieme tips met jou voor het kopen van de perfect zittende schoenen.

© Pixabay.com

Tip 1: Kwaliteit primeert

Tegenwoordig word je overstelpt met aanbiedingen van schoenen, vooral online. Het is vaak aanlokkelijk om je te laten verleiden door een voordelig paar. Voor dat ene etentje, weet je wel. Na dat etentje belandt dat goedkope maar mooie paar wellicht achteraan in je kast, omdat het niet lekker zit. Wil je meer uit je schoenen halen, investeer dan in kwaliteit. Het meest kwalitatieve materiaal voor schoenen is ongetwijfeld leer. Leren schoenen zijn stevig maar soepel en bovenal comfortabel. In leren schoenen heb je bovendien minder snel last van zweetvoeten. In het geval van sneakers bijvoorbeeld, doe je er dus zeker goed aan te kiezen voor een leren variant.

Tip 2: Ander merk, andere maat

Bij het zoeken naar schoenen heb je bepaalde merken in gedachten. Het is je wellicht al opgevallen dat je afhankelijk van het type schoen maar vooral van het merk soms een andere maat hebt dan je gebruikelijke schoenmaat. Koop je online, dan bestel je beter 2 maten wanneer je geen ervaring hebt met het schoenenmerk. Of je vraagt raad aan kennissen. Je collega droeg onlangs bijvoorbeeld leuke suède veterboots van Ralph Lauren, iemand anders droeg kalfsleren Alexander McQueen sneakers. Vraag hen eens of ze gewoon hun standaardmaat hebben besteld en zeker ook of ze tevreden zijn van hun schoenen. De ervaring van mensen die je kent is vaak betrouwbaarder dan een online review van een onbekende.

© Pixabay.com

Tip 3: Pas beide schoenen

Dit lijkt een voor de hand liggende tip maar vaak ben je zo gehaast of ongeduldig dat je maar één schoen past en denkt dat het wel goed zal zijn zo. Aangezien je voeten niet even groot zijn kan het zijn dat de ene schoen past maar de andere niet. Dan koop je best het paar schoenen in de maat van je grootste voet. Wanneer je écht twijfelt koop je beter gewoon een ander paar schoenen.

Looks en comfort

Bovenstaande tips helpen je al een eind op weg in je zoektocht naar de ideale schoenen. De belangrijkste parameter blijft uiteraard: koop wat je mooi vindt en waarbij jij je goed voelt. Kwalitatieve leren schoenen zijn niet voor iedereen een must. Sommige mensen hebben nu eenmaal erg makkelijke voeten die zelfs geen hinder ondervinden van inferieure, goedkopere schoenen. Dus als ze lekker aan je voeten zitten, waarom niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!